Реклама / Ads
7| 4453 |01.10.2015 НОВИНИ

БСП иска главата на министър Ненчев

.
червените поискаха оставката на военния министър
БСП поиска оставката на министъра на отбраната Николай Ненчев. Оставката беше поискана в декларация, прочетена от парламентарната трибуна от заместник-председателят на парламентарната група на БСП лява България Атанас Мерджанов.
 
Наред с международната политика, смятаме, че вътрешната е не по-малко важна. ПГ на БСП настоява за оставката на Николай Ненчев и за незабавното му отстраняване от поста министър на отбраната, се посочва в декларацията на БСП. „Призивът ни е отправен към самия Ненчев, но преди всичко към премиера Борисов и подкрепящите правителството политическите формации”, добави Мерджанов, предаде Фокус.

Мерджанов се обърна към подкрепящите правителството партии като призова, ако им е останало поне малко чувство за дълг и отговорност, да ги подкрепят, за да бъде прекратена подигравката с българската армия и заедно да се опитат да се справят с последствията от пагубното управление на сектора в последната година и половина.

„Самите ние в ПГ на БСП не стигнахме до това толкова лесно. Напълно съзнаваме международните, но и вътрешните опасности, които тегнат над България. Целия свят е настръхнал, смразен от рисковете за голям военен конфликт. Именно затова България се нуждае от солиден министър и всеки с ръка на сърцето си да отговори за себе си: „Такъв министър ли е Ненчев”. С нескопосаното си поведение Ненчев провали последното КСНС”, обяви Мерджанов. Той уточни, че Росен Плевнелиев е събрал такъв съвет на 27 април тази година, където Ненчев е трябвало да ги убеди, че са необходими повече пари за отбрана. „ Въпреки подкрепата от президента, той не успя да убеди нито нас като опозиция, нито министър-председателя и се стигна до абсурдната ситуация при предложение за увеличение, да се постигна съгласие за свиване на бюджета”, коментира Мерджанов. Той припомни, че вместо Ненчев да поеме отговорност за провала си, е свикал митинг в своя подкрепа. „Само месец след злощасното заседание, Ненчев отива на среща в Брюксел, а американския министър на отбраната съобщава, че тежка техника ще бъде ситуирана. Ненчев отрича да се е съгласявал на подобно нещо. „Следва дипломатически скандал и всеки дава обяснения. Това позиция на солиден министър ли е според вас?”, попита той.
Мерджанов припомни и още нещо, а именно, че Ненчев е бил уличен в лъжа. „Той доказано излъга, твърдейки, че му бил предлаган подкуп”, разясни Мерджанов.
В декларацията си от БСП коментираха и вчерашния законопроект за отбрана и чуждите самолети, които да пазят въздушното ни пространство, въпроса придобивал още по-сериозни измерения. „Развинтеното министерско въображение изглежда не е било само ПР акция, а целенасочен опит за манипулация. Ненчев излъга, че руския контрагент на МО, който носи отговорност за поддръжка на летателните машини, е недобросъвестен, че използва незаконни методи. Искаше да оправдае неистовия си стремеж да повери МИГ-овете на друга страна, само не и на Русия”, изтъкна Мерджанов и поясни, че кой ли не е обяснявал на Ненчев, че Полша няма лиценз за подобни ремонти,че Русия няма да поеме гаранция. Тогава авиацията ни ще бъде поставена на колене”, каза още Мерджанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4746 |01.10.2015 Меркел иска от Зукърбърг цензура за антимигрантски постове във ФБ . 0| 4956 |30.09.2015 Лекар иска 80 лв. подкуп, арестуваха го . 7| 4695 |30.09.2015 Борисов иска още крути мерки срещу джигитите на пътя . 33| 14720 |30.09.2015 Фрог око: Скандално гонят експерт от конференция на ЕК заради зам. министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads