Реклама / Ads
6| 2991 |31.05.2023 НОВИНИ

БСП и ИТН са ”за” свалянето на имунитета на Бойко Борисов

.
Източник: БГНЕС
БСП има намерение да подкрепи искането на прокуратурата за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви в кулоарите на парламента Георги Свиленски.
 

"Ще го подкрепим. Единствената законна процедура за довършване или продължаване на така нареченото дело Барселонагейт. Всички знаем от 2020 г., че има такова дело. Законната процедура е именно тази - прокуратурата иска имунитета, този, на който му е поискан имунитетът, си дава имунитета, ако няма притеснения. Ако всичко това, което твърди господин Борисов, че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвинение, най-резонният път е да си даде имунитета сам. Това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни. Когато човек счита, че е виновен, се крие тук за тези четири стени и си пази имунитета. Нещото, което най-мразят българските граждани в политиката, е имунитетът на народните представители", отбеляза Свиленски.

 

От парламентарната грума на "Има такъв народ" също заявиха, че имат намерение да подкрепят сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, ако се стигне до гласуване в пленарната зала. Това коментира пред журналисти в Народното събрание депутатът Станислав Балабанов и изтъкна, че евентуален кабинет между първите две формации няма да бъде подкрепен от парламентарната им група.

 

"От "Има такъв народ" сме казали, че никой не е над закона и ако има достатъчно доказателства, дали си казва Радостин Василев или Бойко Борисов, трябва да си носи отговорност за действията, такова нещо ще подкрепим в зала. Видимо тези две формации вървят към изключително уродливо правителство, правителство, което няма да понесе на нервите на българските граждани, ще бъде изметено много бързо. Затова "Има такъв народ" ще бъде опозиция", каза още народният представител.

 

Припомняме, че на 24 януари 2023 г. инициативен комитет начело с лидера на ИТН Слави Трифонов започна подписка за произвеждане на национален референдум за избори за Велико народно събрание, което да реши за промяна на формата на управление от парламентарна на президентска република. Организаторите на подписката за референдум обаче не съумяха да съберат нужния брой подписи.

От БСП пък излязоха с позиция, че вторият мандат е пропилян.

 

"Вторият мандат е пропилян, а президентът Румен Радев не може да бъде съдник, той създаде ПП", написа в социалните мрежи лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 5902 |31.05.2023 Борисов: Трябва да си сляп, че да не видиш - поискаха имунитета ми, за да няма правителство . 18| 3523 |30.05.2023 СГП: Гешев да поиска имунитета на Борисов заради БарселонаГейт . 28| 4028 |26.05.2023 Лена Бориславова: Няма да има министри от ГЕРБ, нито уговорка да се пази имунитета на Борисов . 5| 2928 |25.05.2023 Ще поиска ли Гешев имунитета на Делян Добрев?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads