Реклама / Ads
0| 2657 |13.07.2023 НОВИНИ

Свиленски и Желязков се захапаха за имунитета на Борисов

.
Източник: скрийншот
Пленарното заседание започна със спорове между БСП и председателя на Народното събрание Росен Желязков.
 

Депутати на левицата продължават да твърдят, че заявлението на лидера на ГЕРБ и народен представител Бойко Борисов за отказ от имунитет не е в деловодството на парламента.

 

Георги Свиленски заяви, че е видял документа в кабинета на Желязков, но той не и в електронната деловодна система:

 

"Имунитетът му стои на Вашето бюро, така, че нека не превръщаме практиката на дела "на трупчета" в заявление за освобождаване от имунитет на "трупчета", така, че с "тази книжчица под мишчица" ако искате, дайте сега на някой от Вашите заместници да води, а Вие с книжчицата заедно към деловодтвото на третия етаж да занесете имунитета към Българската прокуратура".

 

Председателят Росен Желязков оспори твърденията, като цитира входящия номер на заявлението за отказа от имуинитет на Борисов. Той посочи, че народните представители Георги Свиленски и Иван Ченчев са се запознали лично с документа и злоупотребяват с темата от трибуната на парламента:

 

"Явно имате необходимост от по-висока степен на интимност за запознаване с това заявление. Аз ви я предоставих, господин Свиленски, прочетох Ви номера. Държа да ви припомня Конституцията и Правилника, съгласно който конститутивния ефект настъпва от момента на подаване на съгласието. То ангажира наказателната отговорност, възбуждането и продължаването на преследването от момента на подаване на съгласието. Изпратил съм го, господин Свиленски. Ако искате, след това ще си поиграем отново на същия сюжет-мизансцен за "книжчица под мишчица".

 

Вие го превръщате в момента в театър и ме карате и аз да участвам в този театър, но аз излизам в момента от сцената на тази бурлеска".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3089 |06.07.2023 Росен Желязков към Зеленски: Днешното решение на НС е красноречив израз на искрената приятелска солидарност с Украйна . 2| 3191 |06.07.2023 Свиленски алармира, че Борисов не се е отказал от имунитета. Определи случващото се като цирк . 11| 3737 |06.07.2023 Страсти до червено в парламента с участието на ”Възраждане”, Свиленски, Дренчев и Манол Пейков . 4| 3284 |22.06.2023 Анализатор: Кой кара влака сега? Денков, най-вече Тагарев, а Борисов и Желязков държат спирачката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads