Реклама / Ads
13| 5192 |22.02.2015 НОВИНИ

БСП с Конгрес на Цветница

.
Мерджанов, Миков, Стоилов
НС на БСП взе решение да се насрочи Конгресът на партията на Цветница- 5 април. На пресконференция председателят на НС на БСП Михаил Миков заяви, че основният дневен ред на заседанието ще включва две части- политическа и организационна: приемане на политическа декларация за левите стандарти и промени в Устава на партията.
 
Той обясни, че е взето и решение за редуциране на броя на съветите към Националния съвет- от 24 на 19 и привеждането им в съответствие с парламентарните комисии, с цел да се уплътни взаимодействието между тях. Като други основни теми, обсъдени по време на заседанието, Миков посочи: актуалната политическа обстановка; приемане на оценка за 100-те дни управление на четворната коалиция; намерението на правителството за изтегляне на външен заем в размер на 16 млрд. лв.  и последиците от него за страната ни; темите и проведените дискусии на срещата на лидерите от ПЕС в Рим.

Михаил Миков коментира по темата за дълга, че договарянето според българското и европейското законодателство изисква мандат. „Взимало ли е правителството решение за провеждане на такива разговори?”, попита риторично лидерът на левицата. Според него всякакви уговорки и пояснения от страна на управляващите са опит да се неглижира натоварването на страната с най-големия дълг в най-новата й история. Миков бе категоричен, че БСП ще продължи да държи на позицията си, че този дълг не е необходим, включително и чрез заявяване на гражданска позиция на протест.
          

Лидерът на БСП се възмути, че някои от управляващите искат да криминализират говоренето по темата за войната, което е абсурд. „Как може в България, в XXI век, да се заплашва с криминализиране на антивоенното говорене?”, попита Миков. На въпрос дали БСП ще прости и на кой, Миков отговори: „Ние прощаваме на всеки, но няма да спрем да казваме истината и нещата такива, каквито са”.

"Министър- председателят може да иска прошка, но не от нас- по въпроса за дълга, а от българските граждани"- заяви пред журналистите зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов. По думите му това може да стане като оттегли предложението за дълга в този размер и по този начин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4699 |19.02.2015 Навръх Цветница социалистите стягат конгрес . 7| 4603 |06.12.2014 Патриотите на Валери Симеонов се събират на конгрес . 3| 4563 |25.11.2014 Гроздан Караджов от РБ: Конгрес ще има през февруари - март . 4| 4413 |14.11.2014 Напрежение в РБ: Разнобой за конгреса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads