Реклама / Ads
0| 2855 |07.07.2022 НОВИНИ

БСП одобри управленската програма, предлага същите министри за новия кабинет

.
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС
БСП окончателно одобрява управленската програма на „Продължаваме Промяната“ и очаква партията да събере подкрепата на 121 депутати, за да върне изпълнен мандат. Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на Националния съвет на партията.
 

„Очакваме ПП да проведе до края разговорите за подкрепа на правителство и да гарантира 121 депутати - най-малко. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет. Ако такава бъде осигурена, БСП одобрява програмата за правителство. Удовлетворени сме от нея заради силния социално-икономически пакет. Имаме предвид - безплатните учебници и лекарства за деца, увеличаване на вдовишката добавка за пенсионерите, целият пакет подкрепа за младите хора и семействата“, уточни тя.

 

Ако кабинет бъде съставен, БСП ще предложат същите четирима министри, които са и в сегашното правителство. Това са самата Корнелия Нинова, Георги Гьоков, Иван Иванов и Христо Проданов. В управленската програма също така е включено искането на БСП за опит за възобновяване на дипломатическите отношения между България и Русия.

 

На въпрос дали се предвиждат нови министерски постове за БСП в проектокабинета, Нинова заяви, че това зависи от преговорите на „Продължаваме Промяната“ с останалите политици.

 

Вчера лидерката на социалистите призна, че БСП все още има бележки по проекта на управленската програма и затова проведе нов разговор с Асен Василев.

 

Лидерът на БСП и вицепремиер в оставка Корнелия Нинова обяви още, че ако първият мандат не се осъществи и третият им бъде връчен от президента, левицата ще положи всички усилия за водене на преговори за съставяне на редовен кабинет.

 

По думите й основната и главна цел е да има редовно правителство и работещ парламент, който да гарантира стабилност на държавата и сигурност на семействата в следващите трудни месеци. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2791 |07.07.2022 Петър Чолаков: Това не е програма, а наброски . 0| 3040 |06.07.2022 Управленската програма на кабинета „Василев“ /чернова/ . 0| 2830 |06.07.2022 Нинова доволна от управленската програма . 0| 3097 |05.07.2022 Кабинетът „Василев”: Управленската програма се очаква да е готова днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads