Реклама / Ads
0| 3244 |02.07.2022 НОВИНИ

”Продължаваме промяната” и БСП търсят допирни точки за съставяне на правителство

.
Пред нас стои една наистина тежка и отговорна задача - да успеем все пак да съберем мнозинство за едно правителство, което да работи за интересите на хората. Искрено се надявам да намерим допирни точки за една много ясна и точна програма поне до края на годината. След това да погледнем назад и да кажем - ето това свършихме - и да продължим нататък. Това заяви кандидатът за премиер, излъчен от Продължаваме промяната Асен Василев.
 

Започнаха преговорите между БСП и Продължаваме промяната за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.

 

"Радвам се, че можем да продължим разговорите. Както от тук напред да намерим общ път. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително. За борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но искаме да допълним програмата на правителството, ако съставим такова, с няколко теми. Това са социалната политика и продължаване на социалния вектор, здравеопазване, образование и икономика, плюс вашите, абсолютно ги припознаваме, за борба с корупцията и със стария модел на управление. Така че, нека започнем тези преговори. Надявам се дадат резултат, ние сме на разположение. Както по политическата рамка, така и по секторни политики", заяви Корнелия Нинова на старта на консултациите.

 

"Защото казахте, че трябва да стъпим на това, което постигнахме до тук. Радвам се, че в този формат можем да кажем, че няколко от големите търговски вериги обявиха намаление на цената на хляба с 20%. Вие се съгласихте с тази мярка, която ние предложихме", добави Нинова.

 

От "Продължаваме Промяната" се надяват да получат подкрепа от поне 121 народни представители за сформиране на нов кабинет с министър-председател Асен Василев. От там са изготвили план за управление в следващите шест месеца за превеждането на България през икономическата и политическата криза, съобщиха от пресцентъра на ПП. 



  
 



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3390 |02.07.2022 ”Продължаваме промяната” започват преговори с БСП и ДБ за нов кабинет . 0| 43724 |01.07.2022 Николай Събев отпада от проектокабинета на ”Продължаваме промяната” . 0| 3493 |29.06.2022 ”Продължаваме промяната”: Надяваме се БСП да преосмислят решението си, ще мислим до петък за кабинет и премиер . 0| 4737 |27.06.2022 Антоанета Цонева: Или кабинет с мандат на ”Продължаваме промяната”, или избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads