Реклама / Ads
0| 4603 |02.07.2022 НОВИНИ

Нинова и Василев след срещата: Разбрахме се за правителството, ще разговаряме с независимите от ИТН и "Възраждане"

.
Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажменти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности. Това заяви след края на разговорите с БСП Асен Василев.
 

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България, както първият кабинет, каза още той.

 

"За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми. Това са социалната политика, здравеопазване, образование, икономика. Да се надяваме, че преговорите ще са резултатни", каза Нинова.

 

"На тази среща отчетохме доброто, което постигнахме за 6 месеца, а то не е никак малко. Дадохме си ясна сметка и за слабостите - една от тях е, че не подготвихме ясна програма. Днес коригираме тази слабост и се разбрахме екипи да изработят нова програма.", посочи тя.

 

Предлагаме нов начин за взимане на решения в коалицията. Това каза още вицепремиерът в оставка и председател на БСП .

 

Министерствата, ресорите ще оставим за втори етап на нашите разговори, по-важно е да подготвим програмата и законодателната рамка, по която ще работи парламентът в следващите 6 месеца, посочи Нинова.

 

Обсъдихме проблема с руските депутати. Призоваваме дипломатите на двете страни да направят всичко възможно, за да не се стигне до закриване на посолствата", разкри Нинова.

 

Василев каза, че дипломатите трябва да си влязат в ролята на дипломати, да работят нашите дипломати за българския интерес, дипломатите на Руската федерация ще работят за Руската федерация през нормализиране на диалога и от двете страни, каза още Василев.

 

Асен Василев не изключи ПП да изпрати покани и към други народни представители, извън независимите депутати, отцепили се от ИТН. Въпрос беше зададен и за депутатката Цвета Галунова от "Възраждане", за която има информация, че може да напусне партията, след като вече го направи и депутатката Елена Гунчева.

 

Утре имаме среща с колегите, които напуснаха ИТН, добави Василев. Стана ясно и че от ПП окончателно са затворили вратата за Тошко Йорданов и Слави Трифонов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3316 |01.07.2022 Асен Василев: Първо трябва да намерим политическа подкрепа за програмата на този кабинет . 0| 6510 |01.07.2022 Проектопремиерът Асен Василев: Нямаме намерение за разговори със Слави, не се знае дали К. Петков ще е министър, за Русия сме враг . 0| 3934 |01.07.2022 Виктория Василева, ИТН: Напускам парламента, чувствам се уморена . 0| 3284 |01.07.2022 Ананиев: Асен Василев ще се справи, иначе влизаме в цикъл от избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads