Реклама / Ads
13| 5626 |29.11.2010 НОВИНИ

БСП откри резервоар за кадри в Студентски град

.
Георги Кадиев
Новооткритият информационен център в Студентски град да се превърне в резервоар за кадри на БСП, си пожелава общинският съветник Георги Кадиев.
 

От БСП-София и евродепутатът Илияна Йотова откриха Европейски информационен център в Студентски град. Йотова обясни, че за тези 3 години е научила, че младите хора все още знаят твърде малко за европейските институции, за това колко зависи животът ни от решенията в Брюксел и Страсбург. Евродепутатката е категорична, че младежите утре ще градят европейското ни бъдеще. „Клубът ще е отворен за всички млади хора, които се интересуват от политика. Там те ще могат да получат информация как да се включат в проекти и младежки програми на ЕС, за да “инвестират” в професионалното си развитие” поясни Йотова.

На 8 декември Йотова ще обяви конкурса “Проектирай предизвикателството Европа 2020”. Студентите ще могат да участват със свои проекти в различни области, а жури, начело с Георги Кадиев, ще ги оценява. Конкурсът ще продължи до пролетта. През март 10-те най-добри разработки ще бъдат преведени на английски език и представени на водещи евродепутати – експерти в съответния ресор. Наградата за победителя е 6-месечен стаж в Брюксел още през септември.

Това е поредната стъпка, която прави Градският съвет на БСП към младежите. Ние не гледаме на тях само като хора, които искат да се забавляват, да правят купони, за които веселието е основна част от живота им. Не че това не е важно, но ми се струва, че по-важният акцент в Студентски град е, че тук младежите се събират, за да учат. Искаме да им помогнем да получават информацията и знанията, заради които са дошли в София”, посочи Румен Овчаров.

Разбира се, няма какво да се крием, ние не правим този клуб, от чисто алтруистични подбуди – да помогнем. Искаме по този начин да увеличим влиянието, което към този момент имаме в младежката аудитория в Студентски град. Не бягаме от политиката. Напротив политиката е нещо, чрез което голяма част от младите хора търсят своето бъдеще”, допълни той. Социалистът посъветва студентите, които ще посетят центъра, да седнат и да поизчисляват как така 4 км реконструкция на съществуващи от 20 години булевард “Брюксел” струва два пъти повече отколкото 4 км от новата магистрала “Тракия”. “Какъв беше този уникален ремонт – на двойно по-висока цена, на кого беше платена и как беше избран този, на който беше платено”, продължи с въпросите Овчаров.

Този път ще правим нещата по различен начин, подкрепи го Георги Кадиев – кандидат на левицата за кмет на София. В основата на неговата кампания ще бъде личността. “Силно си пожелавам, както БСП се оказа резервоар за други партии, този офис да се окаже резервоар за нашата кампания”, призна Кадиев. После уточни, че има предвид резорвоар на млади хора, искащи по-добра София, място, където се учи и се живее по-добре.

Днешното откриване слага началото на друг проект на градската организация на БСП – “София 2020”. Целта е студентите да дадат своите идеи как искат да изглежда столицата, как те виждат перспективите за развитието й. “Защото независимо от цветята и кашпите не ни харесва градът, в който живеем, това не е европейски град”, каза Илияна Йотова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4883 |11.11.2010 Откриха чувалчета с крадени скъпоценни метали . 2| 6231 |10.11.2010 Откриха труп на мъж, когото издирват . 1| 4901 |07.11.2010 Откриха труп на бизнесмен, с прободни рани . 6| 5786 |20.10.2010 Откриха весело село и край язовир Искър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads