Реклама / Ads
2| 3434 |13.01.2022 НОВИНИ

БСП отрича да е отстранявала журналисист от в. “Дума”

.
БСП отрича да е уволнявала журналиста от в. “Дума” Велиана Христова. От “Позитано 20” разпратиха позиция, в която заявяват, че авторитетния журналист не работи на трудов договор, а на авторски, който е изтекъл още през октомври. Самата Христова пък определи позицията на червената партия като “шикалкавене” и инсинуации.
 

"По повод публикации и изразени позиции за уволнения във в. “Дума“ и “погром“ на вестника заявяваме следното:

 

Това не отговаря на истината. Нито един човек не е уволнен от в. “Дума“. Конкретният повод за публични реакции е статута на журналиста Велиана Христова, която е безспорен авторитет.

 

Г-жа Христова не работи на трудов договор във в. “Дума“, следователно няма как да бъде уволнена. Тя е имала авторски договор със срок 3 месеца, считано от 15.07.2020 г. и е изтекъл на 14.10.2020 г.

 

Вестникът е отворен да публикува нейни статии", посочват от пресцентъра на БСП. 

 

ФрогНюз припомня, че по-рано за уволнението си съобщи самата Велиана Христова. Жуналистката се счита за безспорен авторитет и бе редактор в ресорите “Образование” и “Култура”. Христова разкри в сряда, че е станала жертва на саморазправа заради организирането на подписка срещу ръководството на Столетницата по повод тиражирани от него неистини на последното заседание на пленума, присъствено, където се разбра, че в “Дума“ всъщност е пред закриване.

 

Заради уволнението на Велиана Христова гилдията започна петиция-подписка.

 

Пред OFFNews Христова коментира позицията на БСП като я определи като “шикалкавене” и “инсинуация”. "През ноември от КОВИД почина служителката, която отговаряше за кадрите във вестника, затова договорите не бяха подновени и ние, журналистите, настоявахме това да се случи. Написахме го и в писмото си до Националния съвет. Вместо това да се случи, чухме лъжи на пленума на БСП за вестника - как година и половина не сме стъпвали в редакцията, а пари сме получавали. Да, година и половина вестникът се прави онлайн и излизаше всеки ден", разказа тя. Искането им за подновяване на договорите било отправено към същите двама души от фондация "Дума", които снощи отишли в редакцията да й кажат на следващия ден да не идва на работа - Вяра Емилова и Атанас Зафиров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3533 |27.12.2021 Пожарната в Луковит отрича да се е забавила при потушаване на огъня в село Торос . 25| 31156 |20.09.2021 Пламен Данаилов, ИТН: А сега кажете "отричам се от Бойко Борисов" и всички грехове са ви простени . 7| 3679 |18.09.2021 Кристалина Георгиева отрича: Не съм оказвала натиск в полза на Китай . 10| 3736 |13.08.2021 Адмирал Ефтимов: Отричам категорично да е свален самолетът на ВВС в Черно море

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads