Реклама / Ads
6| 4593 |07.07.2020 НОВИНИ

БСП-София: Фандъкова да обясни защо допусна всеки дъжд да ”потапя” града

.
Кметът на София Йорданка Фандъкова е длъжна да даде обяснение на гражданите защо допусна да стане трайна тенденцията при всеки по-силен дъжд булевардите на града да се превръщат в канали, мазетата и приземните етажи на къщите и блоковете да плуват във вода, а част от метростанциите да се наводняват и да стават неизползваеми.
 

За нас, общинските съветници от групата на БСП - София, всички проблеми, които предизвика безспорно силният дъжд в понеделник вечерта, не са просто случайни инциденти. Те са резултат от проявявано през годините системно безхаберие от Столична община при управлението на столичния град.

 

Всеки път, когато над София завали, водата и калта блокират града за дни. А гражданите слушат едни и същи оправдания и внушения от кмета Фандъкова чрез медиите.

 

Истинската причина е в абдикирането на Столична община от решаването и на този сериозен проблем - некомпетентността, бездействието, липсата на постоянна поддръжка и профилактика на канализационната мрежа, а в редица квартали и селища липса и на канализация (недопустима за европейска столица в 21-ви век), на редовно почистване на коритата на реките, както и на некачественото строителство и ремонти при изграждането на инженерната и улична инфраструктура.

 

Затова настояваме кметът Йорданка Фандъкова незабавно да внесе за разглеждане в СОС Програма за действие на СО с цел преодоляване на подобни кризисни ситуации в бъдеще с конкретни срокове и отговорници.

 

В противен случай, всеки дъжд ще се превръща в природно бедствие последиците, от които върху собствеността на гражданите и причинените им неудобства ще остават за тяхна сметка, а ръководството на Столична община ще се оплита в поредната порция нелепи обяснения и оправдания.

 

Настояваме на предстоящата сесия на СОС в четвъртък, 9-и юли, да получим отговор и на конкретни въпроси:

 

- Коя административна структура и кой персонално в Столична община ще носи отговорност за неподдържаната канализационна мрежа в столицата, в резултат на което настъпиха многобройните щети от дъжда в понеделник вечерта?

 

- Каква програма за поддръжка на шахтите се изпълнява през настоящата година? Кой и как контролира изпълнението й? Каква е отговорността на концесионера "Софийска вода" АД в случая?

 

- Какви мерки смята да предприеме Столична община за предотвратяване и намаляване на щетите от подобни природни бедствия?

 

Очакваме ясни и изчерпателни отговори от кмета Йорданка Фандъкова на сесията на СОС в четвъртък.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5077 |07.07.2020 Прокуратурата иска Фандъкова да проверява вила ”Аглика” на Божков . 7| 6497 |07.07.2020 Софиянци, не слушайте Фандъкова, вземете си лодка. И днес ще вали . 13| 4543 |22.06.2020 Фандъкова нареди: 1.5 м дистанция по улиците и в парковете . 21| 6665 |21.06.2020 АЕЖ: Емил Кошлуков да обясни какво се случва с предаването ”Вяра и общество”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads