Реклама / Ads
2| 2848 |01.12.2023 НОВИНИ

Съветниците от БСП настояват за изслушване в СОС на ръководствата на всички градски системи, създали проблеми в София при снеговалежа

.
Съветниците от БСП
В писмо до кмета Терзиев социалистите искат той да разпореди да бъде изготвен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община след управлението на Йорданка Фандъкова и ГЕРБ
 

Общинските съветници от групата на Местна коалиция "БСП за България" настояват за изслушване на ръководствата на "ЕРМ Запад", на почистващите фирми, на "Топлофикация - София" и на дирекция "Зелени системи" още на следващата сесия на СОС идния четвъртък, 7-ми декември. В писмо до кмета Васил Терзиев те настояват той да ги покани, за да може да отговорят на въпросите на съветниците, свързани с проблемите, които имаха, по време на първия по-сериозен снеговалеж в София.

 

"Тези основни системи в града срещнаха сериозни затруднения в работата си преди седмица при 15-20 см сняг. Подобна обстановка не е необичайна за София в края на ноември. Още повече, че метеоролозите предупреждаваха за нея дни по-рано, коментира председателят на БСП - София Иван Таков. - Въпреки това имаше сериозни затруднения с почистването на улиците, потрошените клони на дърветата стояха 2-3 дни, а на места все още не са разчистени, имаше тежки проблеми с електроснабдяването и с отоплението. В тази връзка столичани имат право да знаят защо се стигна до всичките тези проблеми накуп при първия по-сериозен сняг в града. Както и какво ги очаква през следващите 2-3 зимни месеца. Ние трябва да сме наясно какви са проблемите, за да направим така, че да бъдат предотвратени евентуални следващи подобни ситуации".

 

От БСП настояват на изслушването да бъде поканено и ръководството на "Софийска вода" ЕАД, за да докладва то за състоянието на шахтите и отводнителните системи, предвид очакваните валежи през зимния сезон.

 

В друго писмо до кмета Васил Терзиев ощинските съветници от БСП настояват той да се разпореди да бъде изготвен финансово-икономически анализ на състоянието на Столична община към момента. След дългогодишното управление на досегашния кмет Йорданка Фандъкова и на ГЕРБ задължително следва да бъде направена проверка на текущото състояние на финансите и изпълнението на инвестиционните обекти в Столична община. Трябва да има яснота, какви са финансовите и инвестиционните параметри, при които СОС предстои да взема своите решения, особено в контекста на предстоящото приемане на план-сметката по дейностите по чистота и сборния бюджет на Столична община за 2024 г., категорични са социалистите.

 

"Безспорен факт е провалът на досегашното управление на ГЕРБ в изготвянето на реалистичен бюджет, особено в частта за изпълнение на капиталовата програма, както по обем, така и по отношение на качеството, казва Иван Таков в писмото от името на групата на Местна коалиция "БСП за България". - Затова настояваме, в спешен порядък, да бъде направен анализ на изпълнението на големите инвестиционни проекти, които в момента се реализират в Столична община. В тази връзка е необходимо да получим конкретна информация на какъв етап е тяхната реализация, осигурено ли е финансирането им, в каква степен, налице ли е финансиране на обекти с европейски средства и съществува ли опасност тези средства да не бъдат усвоени и на практика да бъдат изгубени".

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 11472 |01.12.2023 Стоичков по темата "Михайлов": Забранявам да ме слагат под общ знаменател с други! Да се казва поименно, иначе... . 0| 3030 |01.12.2023 Кметът Пенчо Милков почете в Гюргево националния празник на Румъния . 15| 3944 |01.12.2023 Директорът на Болшой театър разкритикува войната в Украйна и се сбогува с артистите . 22| 4015 |01.12.2023 Зеленски: Ако Украйна се провали заради недостиг на оръжия, Русия ще нахлуе в страните от НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads