Реклама / Ads
0| 5974 |28.06.2015 НОВИНИ

БСП е твърдо против разполагане чужди въоръжения у нас

.
Пленум на БСП
Председателят на БСП предложи и текст на политическа декларация относно разполагането на чуждестранни тежки въоръжения у нас. Той гласи, че БСП е категорично против разполагането на бойна техника в България, а трупането на оръжие е път към задълбочаване на противопоставянето.
 
Чрез декларацията левицата настоява държаният глава Росен Плевнелиев да отговори какви ангажименти е поемал по време на срещата на върха на НАТО в Уелс, тъй като в този период България е управлявана от служебно правителство. Чрез документа БСП изразява и възмущението си от непоследователното поведение на българското правителство в лицето на министъра на отбраната Николай Ненчев и министъра на външните работи Даниел Митов.

Ето и целия текст на проекта за декларация:

БСП е категорично против разполагането на тежка бойна техника в България

Ние, българските социалисти, многократно сме заявявали позицията си в подкрепа на мира и уреждането на спорове чрез средствата на международното право. За нас трупането на оръжия е път към задълбочаване на противопоставянето!

Още през февруари, в политическа декларация на ИБ на НС „Не на войната! За мир в Украйна и в Европа!“, изразихме надежда, че България няма да се превърне в територия, на която се разполагат чужди военни части и техника за евентуални военни действия. Това е и последователната позиция на парламентарната група на БСП лява България.
Въпреки това президентът Плевнелиев и правителството правят точно обратното!

БСП настоява държавният глава да отговори какви ангажименти е поемал от името на страната ни на срещата на върха на НАТО в Уелс. Припомняме, че в България по онова време действаше служебно правителство без парламентарен контрол.

БСП изразява възмущение и не приема непоследователното, неаргументирано и объркващо обществото поведение на българското правителство в лицето на министрите на отбраната и външните работи. Недопустима е и липсата на позиция на министър-председателя.

БСП определя като несъстоятелно твърдението, че Споразумението за сътрудничество между правителството на Република България и правителството на САЩ в областта на отбраната от 2006 г. е достатъчно основание за разполагането на подобно тежко въоръжение.

Като равноправен участник на международната сцена, България сама трябва да определя източника на заплахите и необходимото ниво на защита. За България и българите Русия не е военна заплаха!

НС на БСП изразява съчувствие и съпричастност с жертвите на терористичните атаки от петък. В четири държави, в четири различни точки на света, включително в сърцето на Европа, бяха извършени терористични актове. В средите на насилствения екстремизъм и Ислямска държава се крие истинската заплаха за мира и сигурността.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5434 |24.06.2015 Шефът на НАТО: Ще се противопоставим на агресията на Москва . 0| 4805 |21.06.2015 Томислав Дончев: Против сме да се повиши цената на тока . 0| 4422 |19.06.2015 Борисов ще протестира заедно с бизнеса против себе си . 0| 4274 |18.06.2015 ГЕРБ и реформатори против промени в изборните правила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads