Реклама / Ads
0| 4423 |19.06.2015 НОВИНИ

Борисов ще протестира заедно с бизнеса против себе си

.
Бойко Борисов
Във връзка с информацията, че от бизнеса заплашват с протести на 26 юни, заради увеличаването цената на тока, Бойко Борисов заяви: "Аз също ще се присъединя към протестите, защото съм против увеличаването на тока", разкри министър-председателят.
 
Той посочи, че в момента работят с колеги и може би в събота или неделя ще направят съвещание, на което да им постави задачи най-малко да не се увеличава цената на тока.

Попитан, дали само за бизнеса или и за потребителите, той отговори, че за всички. „Не ги деля много бизнеса и потребителите”, каза още Борисов. "Разбрал съм се и с Патриотичния фронт, защото не съм съгласен, макар, че нямам никакво право да се меся в работата на регулатора. Имам право обаче да се меся в работата на НЕК, БЕХ и ако трябва дори да отидем за по-драстични промени в два-три текста на закона, ще настоявам да се направи. Мога само да помоля КЕВР да отложат вдигането цената на тока, защото до тогава ще имаме някои решения, които ще повлияят. Не е коректно политическите партии да говорят, че ГЕРБ или аз искаме да вдигнем цената на тока”, заяви Бойко Борисов.

Неслучайно статистиката показва увеличение на чуждестранните инвестиции и намаление на безработицата. Това каза още днес в Девня при откриването на нова вакуумно дестилационна инсталация в "Солвей соди" премиерът Бойко Борисов, цитиран. По думите му ръстът на икономиката е надвишил два процента, а това показва, че стабилността дава резултати.


"Радвам се, когато през една-две години откриваме нови и нови мощности в един и същ завод", допълни Борисов. Новата вакуумна дестилационна инсталация ще намали емисиите въглероден диоксид, каза при откриването министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя посочи, че с новата инсталация с 15 процента спада консумацията на пара и съответно въглища от предприятието. Василева допълни, че инвестициите на "Солвей соди" продължават с изграждането на нов котел в ТЕЦ "Девен". Премиерът коментира и цената на тока. "Нека да бъдем коректни. Всички говорехме, че трябва да има държавен регулатор, който да е изцяло независим. От 9 члена, мисля, че ГЕРБ има само двама представители там. Държавният регулатор казва каква да е цената на тока. Аз категорично не съм съгласен с това, което казва", разкри Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8157 |19.06.2015 Гечев: Световната банка уволни Борисов II пред чуждите инвеститори . 0| 4962 |18.06.2015 Цял ден Борисов ряза ленти . 9| 4277 |18.06.2015 Борисов: Каквото съм поел като ангажимент, съм го изпълнил . 2| 5524 |18.06.2015 ЧЕЗ и УНСС заедно осигурават кадри за сектор енергетиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads