Реклама / Ads
2| 5523 |18.06.2015 НОВИНИ

ЧЕЗ и УНСС заедно осигурават кадри за сектор енергетиката

.
CEZ_UNSS – По време на срещата
Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, и Петър Баран, главен оперативен директор на компанията, се срещнаха с ректора на УНСС проф. Стати Статев и представители на академичното ръководство на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/.
 

На срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество с цел осигуряване на подготвени икономически кадри в областта на енергетиката и създаването на нови възможности за повишаване на квалификацията на специалисти от сектора.

 

Ректорът на УНСС, проф. Стати Статев, изрази желание представители на ръководството на големите енергийни компании, в лицето на Петър Докладал и Петър Баран, да участват в организирани от университета конференции и семинари по теми, свързани с енергетиката, разпределителната мрежа и енергийната борса. Обсъдени бяха възможностите за платени стажове на студените от университета в бакалавърска и магистърска степен, записването в докторски програми на УНСС на изявени специалисти от практиката, работещи в ЧЕЗ, както и за откриване със съвместни усилия на специалност „Транспорт и енергетика“. По предложение на проф. Статев, през есента на тази година ще се подпише договор за сътрудничество между ЧЕЗ и УНСС.

 

 

„ЧЕЗ е социално отговорна компания и за нас е важно да подкрепим младите хора и да помогнем за осигуряването на качествено образование и възможност за професионално развитие в сферата на енергетиката.  Партньорските отношения с институциите са стъпка в правилната посока“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

 

ЧЕЗ е разработила и прилага редица дейности за привличане на ученици и студенти в специалности, свързани с енергетиката. Обучаващите се в сферата млади хора всяка година получават възможност да кандидатстват в стажантските програми на компанията. Ежегодно в тях се включват над 100 ученици и студенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6437 |15.06.2015 Капон: Циганските барони играят заедно с полицията . 2| 4451 |25.05.2015 С Гърция и Турция заедно борим миграцията и контрабандата . 18| 4810 |18.05.2015 Йорданов: Албанци и македонци заедно са срещу Груевски . 13| 4425 |11.05.2015 Миков: Има сериозни изпитания в Европа, да се противопоставим заедно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads