Реклама / Ads
4| 2956 |27.08.2021 НОВИНИ

БСП: Водим се от интересите на народа, а те са да има редовно правителство

.
Христо Проданов
„Ние сме абсолютно решени да подходим добронамерено и уважително към всички. Да ги поканим на разговори, след това да направим един общ разговор за приоритети, правителство, министри и министър-председател. Ще направим всичко възможно към всички тези партии, които се обявяваха за промяната, наистина да направим тази промяна.“ Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Христо Проданов в „Здравей, България“ по Нова телевизия.
 

„Разговорите, които провеждахме с ИТН, когато те бяха мандатоносител, бяха свързани единствено и само с осъществяване на така желаната промяна и с политиките, които трябва да осъществи едно евентуално правителство. За съжаление, това не се случи, не по вина на БСП. Тогава подходихме професионално и коректно, очакваме подобно отношение сега от ИТН“, посочи той.

 

По неговите думи БСП осъзнава своята отговорност и мандата не го приема като свой, а като последен шанс за осъществяване на промяната.

 

„Когато се заклеваме в Народното събрание, ние казваме, че ще се водим от интересите на народа. Интересите на народа са да има стабилно правителство, което да осъществи необходимите реформи. За нас е недопустимо на прага на бежанска вълна, на прага на здравна, социална и икономическа криза да хвърляме държавата отново в избори“, каза още Христо Проданов.

 

Проданов бе категоричен, че БСП няма да поставя предварителни условия, а имената на министрите и министър-председателя ще се определят на общи разговори с всички, които участват в преговорите.

 

„Бъдещият министър-председател трябва да е надпартиен - не трябва да е никой от партийните лидери. Трябва да е професионалист, експерт, с добро име, който да може да обедини всичките партии, които ще подкрепят едно евентуално следващо правителство“, подчерта Христо Проданов.

 

„БСП разчита на отговорността на всички партии, които заявиха желание за промяна на системата. Над 80% от българските граждани, които гласуваха на парламентарните избори показаха, че искат промяната. В наши ръце сега е тази промяна да я осъществим“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски в „Тази сутрин“ по бТВ.

 

По неговите думи партиите трябва да загърбят всякакви тяснопартийни и лични интереси и сметки.

 

„Съюзът не е с БСП, а с България и в името на България. Това ще се опитаме през тези две седмици да покажем – че искаме да работим за България. Длъжни сме да положим всички усилия да съставим кабинет. Ако не го направим, минусът ще е за всички“, посочи Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3328 |20.08.2021 Панайотов: Нито водим, нито имаме право да водим преговори за покупката на изтребители . 11| 3807 |18.08.2021 Радев: Правителството, което назначих, засегна дълбоко интересите на мафията . 7| 3000 |14.07.2021 Филип Попов: Можем да водим прозрачни и ясни преговори с парламентарните сили за съставяне на правителство . 10| 3366 |20.04.2021 Манолова: Чакаме Слави. Разговори за коалиция още не водим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads