Реклама / Ads
5| 3759 |29.05.2019 НОВИНИ

БСП се връща в парламента

.
Драгомир Стойнев
Парламентарната група на ”БСП за България” се връща утре в пленарна зала на Народното събрание и ще участва в заседанията на парламента. Това обявиха днес от партията след среща на депутатите на ”Позитано” 20. Освен това от БСП искат оставката на финансовия министър Владислав Горанов заради по-големите субсидии, раздадени на партиите.
 

Още от днес народните представители на "БСП за България" да започнат работа в парламентарните комисии, е решението взето от левицата. Първо БСП ще се заемат със законопроекти, свързани с образованието, социалната политика, здравеопазването.

"Това, което най-вече, разбира се, за нас е основен приоритет борбата с корупцията, така че имаме готовност да се внесат и промени в Закона за съдебната власт", каза Драгомир Стойнев.


На заседанието на парламентарната група е взето и решение да се потърси отговорност на финансовия министър Владислав Горанов за неправомерно изхарчени държавни средства за политическите партии.

 

"Отговорност се търси като се иска оставката на министър Горанов. Наистина нито една политическа партия не е реагирала, което е укоримо. Ние в БСП сме готови да върнем тези средства. И в държавния бюджет е ясно записано, че един глас се заплаща 11 лева, а това, че са дадени повече средства е изцяло отговорност на правителството и министър Горанов", допълни той, цитиран от БНТ.


Преди няколко дни министър Горанов поясни, че заради формулировка в закона между спечелилите над 1% партии и коалиции се разпределят и гласовете за политически формации с по-малка подкрепа и така сумата се увеличава.

 

В понеделник правителството одобри промени в Закона за политическите партии, с които субсидията да бъде точно определена на 11 лв за един получен действителен глас при това със задна дата. Предстои предложените промени да бъдат внесени в парламента.

 

Драгомир Стойнев днес отказа да коментира решението на Делян Пеевски да се откаже от мандата си за европарламента. Каза, че всеки отговаря за партията си, а техните първи петима избраници отиват в Европарламента, където ги чака тежка работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4311 |28.05.2019 БСП се връща в НС, местят Конгреса заради Задушница . 3| 4398 |28.05.2019 Милен Михов: ВМРО, НФСБ и ”Атака” остават заедно в парламента . 2| 4857 |27.05.2019 След победата си Марин льо Пен поиска разпускане на парламента във Франция . 0| 4200 |25.05.2019 От АПИ напомнят за алтернативните маршрути за завръщането утре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads