Реклама / Ads
0| 2654 |19.09.2022 НОВИНИ

Бучковски прозря дългата ръка на Кремъл зад антибългарската истерия в Скопие

.
Дългата ръка на Кремъл стои зад антибългарската истерия в Скопие смята бившият македонски премиер Владо Бучковски. Пред БГНЕС той категорично заяви, че зад идеята на ВМРО-ДПМНЕ за референдум за анулиране на Договора за приятелство с България стои именно Москва.
 

Той увери, че няма връщане назад в българо-македонските отношения.

 

Владо Бучковски подчерта, че Москва няма интерес от стабилност в Западните Балкани. Той е убеден, че в РСМ са се хванали за това, което може да предизвика най-много емоции, а това са българо-македонските отношения.

 

Зад протестите и зад желанието за провеждане на референдум има руско влияние. Рано или късно това ще стане много по-ясно“, подчерта Владо Бучковски, добавяйки, че “не само партията Левица е част от този сценарий“.

 

Той изрази задоволство, че България и РСМ са запазили добрите си отношения.

 

“Приятно съм изненадан, че и на официално ниво по времето, когато министър-председатели бяха и Кирил Петков, и Бойко Борисов, както и няколкото служебни правителства задържахме добрите отношения“, каза Бучковски, уточнявайки, че това е било много полезно особено след агресията на Русия срещу Украйна.

 

На въпрос дали влизаме в нов етап на двустранните отношения след приемането на Френското предложение, Бучковски отбеляза: 

 

“Винаги съм бил оптимист за българо-македонските отношения. Няма връщане назад, ще вървим само напред. Имаше проблеми, тъпчехме на едно място, но никога не се върнахме назад. И ще продължим напред“.


Той също, както и настоящият македонски премиер Димитър Ковачевски, е убеден, че с “българската подкрепа РСМ ще имплементира Френското предложение и дай Боже през 2030 г. ще бъде част от ЕС“.


Все пак Бучковски предупреждава, че нещата не могат да се променят за една нощ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6293 |31.07.2022 Взрив в оръжейни складове на Емилиян Гебрев: Вижда ли се дългата ръка на Кремъл и агентите на ГРУ? . 0| 3375 |30.07.2022 Захарова съчувства на Кирил Петков за ”дългата ръка на Кремъл” . 0| 3272 |07.07.2022 Владо Бучковски: Целта на протестите в Скопие е да срутят властта . 0| 3034 |14.06.2022 Бучковски: ГЕРБ и ДПС биха подкрепили Петков за вдигане на ветото

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads