Реклама / Ads
0| 2936 |24.11.2021 НОВИНИ

Буяр Османи посети пострадалите в ”Пирогов”

.
Буяр Османи
Македонският външен министър Буяр Османи посети пострадалите в ”Пирогов” и съобщи, че още вчера са били взети ДНК проби от част от близките на починалите.
 

"По-спешните операции са били извършени още вчера", съобщи завеждащият Клиниката по травматология проф. Диян Енчев: "Днес на двама от пострадалите, един мъж и млада жена, предстоят операции", допълни проф. Мая Аргирова, която завежда Клиниката по изгаряния и пластична хирургия.

 

"Обмисляме тези, които са стабилни и има възможност да си отидат в близките дни", уточни тя. Все още не може да се прогнозира след колко дни ще бъдат транспортирани в Северна Македония. Вчера е пуснато писмо до Прокуратурата на България, с искане от страна на Северна Македония, техни експерти да се включат в идентифицирането на жертвите като според инфорамциите трима специалисти от съседката ни ще се включат в работата по случая.

 

„Това, което роднините очакват, е потвърждение за починалите. Голям процент от семействата са на мои приятели, на мои познати от Скопие. От общината, от която и аз идвам. Дори на тях не мога да им потвърдя, тъй като трябва всеки един да се идентифицира. Затова обявих имената, за да са наясно хората, че ако не са в болница, са от починалите. Но не мога да потвърдя имената на починалите“, каза Османи.

Външният министър остава в столицата, за да съдейства на роднините в общуването им с българските институции.

 

Веднага след като бъде завършена идентификацията на жертвите, македонските власти ще организират как да бъдат транспортирани.

 

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи се срещна с близките на пострадалите и загиналите, които и днес чакат пред „Пирогов“, за да получат информация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3172 |23.11.2021 Слободен печат: Заев, Османи и Филипче заминават за България заради катастрофата на “Струма” . 13| 3058 |21.11.2021 Българската общност в Крим покани Румен Радев да посети полуострова, обещават топъл прием . 0| 3645 |22.08.2021 Председателят на Комисията по отбрана и народен представител от “БСП за България” Атанас Зафиров посети Военноморска база- Бургас . 0| 3880 |07.08.2021 Служебният премиер ще посети Плиска и Варна. Изрази съболезнования за кончината на Радосвет Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads