Реклама / Ads
0| 3862 |07.08.2021 НОВИНИ

Служебният премиер ще посети Плиска и Варна. Изрази съболезнования за кончината на Радосвет Радев

.
Стефан Янев
Служебният министър-председател Стефан Янев ще посети днес Плиска. Премиерът ще участва в официалното откриване на деветото издание на събора „Дни на предците“, който ще се проведе в Националния историко-археологически резерват „Плиска”.
 

Фестивалът включва изяви на клубове за исторически възстановки, на археолози, на майстори на старинни занаяти, които показват бита и традициите на старите българи от ранното и късното Средновековие.

 

По-късно във Варна Стефан Янев ще е гост на  честването на 142-годишнината от създаването на Военноморските сили на Република България.

Тържествено събрание-концерт ще започне в 18 ч. във Фестивалния и конгресен център и ще бъде открито от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

По повод празника днес жителите и гостите на Варна и Бургас ще могат да разгледат кораби от състава на Военноморските сили на морските гари в двата града. 

 

Съболезнования

 

"Изразявам най-искрените си съболезнования към семейството, близките и приятелите на Радосвет Радев. Той е личност, която остави ярка следа в българския бизнес, журналистика и в обществения ни живот." Това посочи министър-председателят Стефан Янев в съболезнования адрес към семейството на Радосвет Радев.

 

Премиерът подчерта ключовата роля на Радев за развитието на благоприятна и ползотворна бизнес среда у нас, насочена към иновациите. "Дълги години Радосвет Радев бе важна част от Българската търговска камара, допринасяйки за нейното модернизиране и превръщането ѝ във водеща бизнес организация. Той не само спомогна за утвърждаването на нейния авторитет, но даде и своята дан за изграждането на позитивна, спокойна и предвидима икономическа обстановка у нас", сподели министър-председателят.

 

Радосвет Радев е основател на Дарик Радио, една от първите частни медии в страната. Дейността му винаги е била насочена към подпомагане на медийния плурализъм и представяне на всички възможни гледни точки.

 

Министър-председателят Янев изтъква, че Радосвет Радев е личност, която ще остави ярка следа. „Той ще бъде запомнен от обществеността като човек с визия, личност, която непрекъснато се стреми към високи цели и неизменно работи за бъдещето на България“, допълва още премиерът. „Загубата е голяма. Поклон пред светлата му памет!", добавя министър-председателят Янев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 6048 |06.08.2021 Премиерът Янев за интереса към децата му: На експертни позиции са, повече не знам . 0| 3149 |06.08.2021 Служебният премиер: Пожарите са овладени, но това не трябва да ни успокоява . 5| 3770 |06.08.2021 Служебният кабинет отговаря при Радев готови ли сме за нова COVID вълна . 3| 4847 |05.08.2021 Служебният кабинет засипва прокуратурата с материали за злоупотреби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads