Реклама / Ads
7| 5978 |22.05.2014 НОВИНИ

За АЗ БУКИ Попова на среща с Ибуки в Япония

.
Маргарита Попова
Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Япония, по покана на японското правителство, от 22 до 26 май, съобщи пресслужбата на държавния глава.
 

Визитата е в контекста на отбелязването на 55 години от възобновяването на дипломатическите отношения между двете държави. Вицепрезидентът Маргарита Попова ще проведе срещи с Негово императорско височество принца-престолонаследник Нарухито, с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, с председателя на Камарата на съветниците в Японския парламент Масааки Ямадзаки, с председателя на Камарата на представителите в Японския парламент Бунмей Ибуки, с генералния директор на Японско-българската асоциация за приятелство и културни връзки Акико Игая.

В Токио вицепрезидентът ще участва в отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 22 май вицепрезидентът Маргарита Попова ще разговаря с председателя на Камарата на съветниците в Японския парламент Масааки Ямадзаки.

На 23 май вицепрезидентът ще има среща с министър-председателя на Япония Шиндзо Абе и с генералния директор на Японско-българската асоциация за приятелство и културни връзки Акико Игая. В университета „Мейджи“ в Токио Маргарита Попова ще изнесе лекция на тема „Двустранните отношения между България и Япония – история, настояще и бъдеще“.

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май Маргарита Попова ще се срещне с представители на българската общност в Япония. В сградата на българското посолство вицепрезидентът ще открие изложба на детски рисунки „Символите на българската идентичност“.

На 25 май в избирателна секция в Посолството на страната ни в Токио вицепрезидентът ще упражни правото си на глас в изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Същия ден вицепрезидентът ще бъде гост в последния ден от традиционния Майски турнир по сумо. В присъствието на вицепрезидента ще бъде връчена Българската купа на шампиона на турнира.

В последния ден на посещението си в Токио, 26 май, Маргарита Попова ще бъде приета на аудиенция при Негово императорско височество принца-престолонаследник Нарухито. Предвидена е и среща на Маргарита Попова с председателя на Камарата на представителите в Японския парламент Бунмей Ибуки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 5673 |19.05.2014 Маргарита Попова да оглави служебен кабинет след евровота . 100| 9263 |15.05.2014 Б. Димитров скочи срещу Попова: Да подава оставка! . 76| 5735 |15.05.2014 Попова: Не съм заместник на Плевнелиев, а самостоятелна единица . 44| 5428 |12.05.2014 Цветанов: Срещата на Борисов с Меркел е показател за доверието на нашите европейски партньори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads