Реклама / Ads
7| 2847 |28.04.2021 НОВИНИ

„Булгартрансгаз“ бави документите си. Набъбнаха на над 1 млн. страници

.
Теменужка Петкова Източник: БГНЕС
За пет дни документацията по строежа на газопровода "Балкански поток" набъбна от 700-800 хиляди страници на над 1 млн. страници, които щели да бъдат систематизирани в разбираем и лесен за ползване вид от народните представители. А два дни след поставения краен срок, все още не е ясно точно на коя дата и на какъв носител ще се предадат те на комисията.
 

„Следващата седмица съм готов да дам подробни разяснения за работата на „Булгартрансгаз“ пред обществото“, заяви обаче директорът на Малинов по време на изслушване на Комисията за проверка в Народното събрание. Той припомни, че при посещението си Мая Манолова и екипът й му дадоха срок да предостави цялата информация за финансовата дейност на дружеството до 26 април. По думите му обаче този срок бил нереалистичен.

 

„Затова ще систематизиране и дигитализираме информацията и ще я предоставим, когато сме готови. Има причинно-следствени връзки между документите и те трябва да бъдат разгледани, преди да дадем ин формацията на комисията“, поясни Малинов.

 

„Над 1 млн. Страници документи са  свързани с дейността на „Булгартрансгаз“. На кое лице от комисията за проверка да се дадат те и как ще се гарантира сигурността им?“, попита остро министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

 

„Кога и в какъв вид ще предоставите информацията? Трябва да бъде дигитализирана“, настоя още веднъж председателят на комисията Мая Манолова.

 

В края на миналата седмица председателят на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години Мая Манолова и членове на комисията отидоха в „Булгартрансгаз“ . Тогава те настояха

да получат от „Булгартрансгаз“ проектите на договори от проведените обществени поръчки, отчети за извършеното строителство до момента, плащанията по газопреносната система и други документи, съгласно стартовия списък за ревизията, който комисията одобри на първото си заседание на 21 април 2021г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 3547 |26.04.2021 Проф. Тодор Галунов: Ако Радев бави връчването на мандата, държи Борисов на власт . 6| 3074 |22.04.2021 ГЕРБ решава утре какво да прави с мандата. А обеща да не бави процедурата . 5| 3249 |18.04.2021 Ивайло Калфин: Забавянето на Плана за възстановяване бави парите! . 13| 5117 |07.04.2021 Бимбалов: Евтино е тук, а герберите са едни хубави – едри, избуяли, цъфнали, пръскат се

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads