Реклама / Ads
65| 7698 |12.06.2016 НОВИНИ

К. Чакъров: 300 агенти проверяваха Живков дали е крал

.
Аз познавам психологията на този народ. Той политически грешки ще ми прости, но не и ако открадна 5 лева. Той знаеше, че ще го свалят от власт и ще го съдят. Това каза съветникът Тодор Живков Костадин Чакъров.
 
Когато това се случи 300 агенти го проверяваха дали не е откраднал нещо. „Мериха дебелината на плочите на вилата, в която живее. Тухла по тухла мериха. Това е такава обида. Да не би вътре да има нещо скрито. Благородството на един човек се вижда, когато не е на власт. По цял ден се смееше, че вече не е на власт и е свободен“, спомни си Чакъров пред Нова телевизия.

Той коментира и твърденията, че Живков е раздавал апартаменти. „Той имаше контингент от 20-30 апартамента всяка година, които раздаваше по преценка. Не може заслужили българи да няма къде да живеят. Той каза, че съжалява, че на всички не е дал. Страхотно усещане имаше към обикновените хора“.

Костадин Чакъров опроверга слуховете, че дъщерята на Тодор Живков е била убита от тайните служби. „Людмила Живкова получаваше пристъпи от болките в главата, след катастрофата. Тя носеше тюрбан на главата, защото имаше хубава дълга коса и сутрин си я навиваше, след което нахлупваше тюрбана, за да не си прави прически. Никой не я е убивал. Случило се е каквото е съобщила охраната й. Получила е припадък във ваната“. „Много я болеше, че се разпространяваха слухове за нея. Разкъсах се за този народ, а той ме плюе. Най-много ми е тежало, че съм Живкова“, казваше ми тя.

„Живков умееше да се шегува без да обижда хората. Той не пиеше. Но по-късно започна да пие по малко уиски или коняк. Като си пийнеше той започваше да говори на правешки диалект. Много се пазеше от пиенето“. „Беше много дисциплиниран. Винаги започваше работа точно в 9:00 ч. Народът се управлява с мезе“, казваше той, свидетелства Чакъров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 98| 5894 |31.05.2016 Чакъров: Демокрацията е уруспия, Живков е от 3-те имена на България . 4| 5539 |15.01.2016 Димитров: За агенти на високо равнище картончета няма . 6| 5043 |04.01.2016 Публикуваха данните за бившите агенти на ДС в машинно-четим формат . 5| 5165 |30.09.2015 Ген. Киров: С 4,7 млн. лв. привличахме агенти на високо ниво, не са присвоени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads