Реклама / Ads
11| 7496 |13.10.2020 НОВИНИ

Ченалова: Действията на служителите на ГДБОП са тежко нарушение на основни човешки и конституционни права

.
Румяна Ченалова
Нахлуването на ГДБОП в тъмни зори в дома на невинни хора не е грешка а престъпление! Извършването на обиск е процесуално - следствено действие и дори в условията на неотложност се подчинява на правилата на НПК и ЗМВР.
 

Виновни са не само конкретните служители на ГДБОП, но и тези, които :
1.не са извършили необходимата подготовка, свързана със задълженията по ЗМВР и НПК.
2.са допуснали процесуално - следствени действия да извършват полицейски служители, които не знаят или игнорират правата на българските граждани, превишават собствените си права и нарушават закона.


При извършване на обиск се прониква в чуждо жилище насилствено само ако лицето отсъства, откаже, има данни за извършващо се тежко престъпление и съответно заповед.
Този обиск е бил планиран , т.е не се касае до извънредна ситуация.
Полицаите са длъжни да се легитимират да установят самоличността на живущите и да посочат какво търсят / тъй като закона дава възможност на лицето да го предаде доброволно.


Насилие от страна на полицията- употреба на физическа сила е допустима само при определени случаи и доколкото е съразмерно с поведението на обискираното лице / агресия, нападение, опит за бягство/.


Действията на служителите на ГДБОП представляват тежко нарушение на основни човешки и конституционни права.Полицаите са нарушили задълженията си, визирани в НПК и ЗМВР, превишили са/ чрез разбиването на входната врата и физическото насилие/ правата си с ясната цел да причинят вреда чрез противоправните си действия и от това са настъпили значителни вредни последици
Цялата група, заедно с лицата, които са ги подготвили, изпратили / дали или не указания относно начина на извършване на обиска/, начело с директора на ГДБОП подлежат на НЕЗАБАВНО УВОЛНЕНИЕ!


После следва образуване на досъдебното производство!
Проблемът е не че са сгрешили адреса или че не са се извинили.
Проблемът е че са извършили действия, регламентирани в закон не като служители на реда, а като терористи, погазвайки върховенството на закона, унижавайки човешко достойнство, причинявайки болки и страдания без каквото и да е основание!
Това е правовата държава на Борисов...
16.10.2020г. - стотния ден на бунта!
Ще бъдем там за да ги изметем!

 

Румяна Ченалова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5167 |29.09.2020 Мартин Димитров: Действията на коалицията ”ГЕРБ-БПЦ” са напълно лишени от морал . 19| 6923 |24.09.2020 Николай Ненчев: ДАНС оказа огромен натиск върху служителите, работили по договорите с Полша . 28| 13514 |13.09.2020 Румяна Ченалова: Кой поддържа Борисов? Тези, които са на хранилка при него . 13| 6600 |11.09.2020 Румяна Ченалова: Ние направихме не крачка, а лъвски скок към свободата и ще я извоюваме!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads