Реклама / Ads
2| 4232 |07.12.2015 НОВИНИ

Ченалова: Янева не иска да застане очи в очи с мен

.
Румяна Ченалова
Владимира Янева не иска да застане очи в очи с мен. Водила съм разговори с премиера Бойко Борисов. Това каза бившият съдия Румяна Ченалова пред журналисти, след като беше изслушана в Етичната комисия на ВСС по повод записите „Янева-Ченалова”.
 

От комисията са я питали и кой е мъжът, чиито глас се чува по време на разговорите. Пред журналисти Ченалова отказа да каже кой е той. Тя допълни, че не е била питана за членове на ВСС, въпреки че някои от тях се споменават в записите. Ченалова заяви, че ако са я били попитали за това, би могла да им каже, че Владимира Янева е в близки отношения с членове на съвета и, че Милка Итова е ходила често в кабинета й.

Тя добави, че днес е била питана дали е виждала конкретни адвокати, които са посещавали кабинета на Янева и е отговорила положително на този въпрос. Румяна Ченалова посочи, че е чувала от Янева, че Ясен Тодоров и Димитър Узунов държат лобитата във ВСС. Бившият председател на Софийския градски съд не се яви днес пред комисията. Вместо това защитникът й Антон Станков внесе във ВСС нейните писмени обяснения. Пред журналисти Станков посочи само, че обясненията са свързани с имената на адвокатите, за които се смята, че са присъствали на срещите. Той добави, че в обясненията си Янева твърди, че не помни въпросните разговори.

 

Румяна Ченалова коментира отсъствието на Янева като заяви, че явно бившият председател на СГС не иска да застане очи в очи с нея. От поканените да дадат обяснения пред комисията адвокати, днес се яви единствено Иван Тодоров, съобщи Новини.бг. Пред журналисти той заяви, че не е мъжът, чиито глас се чува на записите и гласовете им определено не съвпадат. Той посочи, че с Владимира Янева се е срещал единствено официално и е представил пред комисията документи, които показват за какво са били срещите им. Адвокатът добави, че с Ченалова не се познава, а тя е разглеждала само три дела на неговата кантора, решенията, по които са били очевидни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5180 |06.12.2015 Партийните субсидии наполовина и замразени депутатски заплати искат от ПФ . 8| 9539 |05.12.2015 В. Михайлов: С Яневагейт неприятните истории няма да свършат . 1| 4315 |04.12.2015 Танев: Ако премиерът ми поиска оставката, ще я подам . 12| 4459 |04.12.2015 Бившият главсек Лазаров се ожали, ДСБ го натискали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads