Реклама / Ads
36| 5449 |20.01.2011 НОВИНИ

Червените: Върнете парите от контрабанда на българите!

.
"Господа управляващи, върнете парите от контрабандата. Тези пари не са ваши, те не са за купуване на избори. Това са парите на българския народ. Тези 2 млрд. лв. от намалена събираемост на приходите са необходими за пенсии, за детски добавки, за увеличаването на доходите на хората."
 

С тези думи депутатът от КБ Драгомир Стойнев атакува министрите по време на дебата по вота на недоверие в НС. Една от репликите му към Бойко Борисов взриви залата, което принуди председателя на парламента Цецка Цачева да обяви 30 мин. почивка за успокияване на обстановката. 

"Какво направихте за обикновения човек - нищо! Вие сте първото правителство, което забрави, че има хора в България. Говорите само за замразяване на доходите на младите майки, на младите семейства, на пенсионерите. Излъгахте редица от тях за увеличения и ги обрекохте на мизерия и бедност", добави Стойнев.

Той нарече реформата на ГЕРБ "антинародна и антисоциална". За година и половина увеличихте безработицата със 100 хил. души., а намалихте заетостта с над 200 хил. души, съобщи депутатът. 

Стойнев отправи остри критики към социалния министър Тотю Младенов. "Защо не говорите за покупателната способност на българина. Знаете ли, че през 2009 г. с детските добавки можеше да се купи 20 л. мляко, а сега наполовина, с минимална пенсия можеше да се купят 29 кг сирене, а сега наполовина, с минимална работна заплата можеше да се купи 230 литри бензин, а сега наполовина", попита червеният депутат и продължи:

"Как ще обясните на хората увеличението на парното с над 30% за месец декември, запита той министрите. "Та вие не можахте една антикризисна програма да напишете, какво реформаторско правителство сте. Имахте две национални цели и в двете се провалихте - влизане в ERM 2 и в Шенген. Вие едни болни биволи не можахте да спрете на турско-българската граница, а за Шенген кандидатстваме", подчерта с изумление Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4764 |19.01.2011 Ценови тесли дялкат парите ни през 2011 . 2| 5028 |08.01.2011 Парите за рак и диализа свършвали до май . 6| 5398 |07.01.2011 Спестиха 4.7 млн. лв от парите за трансплантации в чужбина . 29| 5356 |04.01.2011 Р. Петков: Контрабандата е причината да не ни искат в Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads