Реклама / Ads
1| 3136 |01.05.2021 НОВИНИ

Честитки за трудещите се заваляха във Фейсбук

.
Източник: Pixabay
Честитки по случай Деня на труда заваляха във Фейсбук. Ето какво пожелават политици и общественици:
 

Днес светът отбелязва Международния ден на труда и работническата солидарност. Един от празниците, които сплотяват отвъд националните граници и културите.

Уважението към труда е мерило за обществената справедливост. У нас в много региони и в много професии трудът е недооценен. Затова бих желал да поздравя хората, които отстояват правото на достойни условия на труд и справедливо заплащане.

 

Общество, в което пътят към успеха не минава през труда и съзиданието, а през корупцията и клиентелизма, е обречено на постоянна криза и неудовлетвореност. От нас зависи да я преодолеем. Затова искам да благодаря на всички онези: бедни и заможни, хора на умствения и физическия труд, които с почтеност и усърдие градят и пазят България.

 

Честит Първи май, скъпи сънародници!

 

Facebook, Румен Радев

 

Честит Ден на труда!

Честит празник на всички, които всеки ден с труд и постоянство съграждат България!

 

И тази година празникът ще бъде различен, в условия на тежка 13-месечна криза. Здравните, икономическите, социалните проблеми станаха наше ежедневие. Пандемията остави много българи на улицата, без работа и перспектива. Рекламата на помощите и мерките е обратно пропорционална на тяхната ефективност. Останахме единствената страна в Европа, която не подпомогна най-нуждаещите се с безвъзмездни средства. Бедността превзема нови терени, особено при младите хора. Роди се цяло „пожертвано“ поколение. Милионите, които се „изсипват” всяка вечер от телевизионните екрани, не задвижват българската икономика. А участието ни в Плана за възстановяване на Европа се превърна в партийно наддаване и политически фарс.

Всеки може да допише тази мрачна картина…

 

Необходим е не план за харчене на евросредства, а спешна и изпълнима програма за възстановяване на страната.

 

Днес е ден на истинските герои – хората на труда. Хората на „всички линии”, без които не можем в трудните дни на кризата – от продавачите в магазините до шофьорите, чрез които необходимото стига до домовете ни, транспортните служители и още много и много. Да им кажем „Сърдечно благодаря!” и да уважаваме труда им! Тези хора доказват всеки ден, че солидарността не е родено от Ковид понятие, а изконно човешко качество, с което не трябва никога да се разделяме.

 

Facebook, Илияна Йотова

 

Първи май на Велика събота.
На Първи май честваме извоюваните справедливи социални права на работниците през миналия век. И оценяваме високо достиженията на предците ни в борбата им за запазване на изконни човешки права.


Първи май има особено важно значение през тази година... Защото живеем в трудно време. Време на пандемия и надежда за скорошното й преодоляване. Време на безмилостно настъпващи тежки последствия за трудещите се от връхлетелия ни вирус Covid-19.


Затова е време за солидарност, за леви идеи, идеали и ценности. Време е да надмогнем егото, да преодолеем егоизма и да си помогнем сами, за да ни помогне и Господ...


Честит Ден на труда и на работническата солидарност!
Честит празник на левия печат и на левите движения по света!

Facebook, Калоян Паргов

 

ДА ЖИВЕЯТ ПИРАМИДИТЕ!

Честит Първи май на тези, които с почтен труд изкарват парите си. Които не винаги стигат, но пък не се срамуват хората от начинът, по който са ги изкарали. Днес ще пиша за тези, които са низвергнати и онеправдани. Защото станаха невидими за нас, защото покрай натрапваният медиен просперитет, забравяме тези, които работят на няколко места, за да си издържат семействата, тези, които вземат бързи кредити, за да си платят тока и парното. Тези, които СЪЗДАВАТ!

 

Първи май го наричат комунистически празник. Защото почита тези, които богатите и властимащите презират и използват. Защото кукловодите, капиталистите, предпочитат работниците да бъдат бедни, зависими и никога да не изправят глава, за да бранят правата си. Днес работниците са приравнени на роби. Често получават толкова, колкото да им позволи само да оцеляват, но не и да живеят. И са напълно зависими от работодателя си!

 

Днес работодателите забраняват на жените да забременяват и раждат деца, докато работят за тях. Дори им слагат неустойки, ако решат да станат майки. Днес майки на деца са изхвърляни от работа, защото ползват повече болнични и отпуски и дори закъсняват за работа. Днес работници са изхвърляни от работа, защото не искат да полагат извънреден труд или пък имат нахалството да искат да им бъде платен. Днес, ако не си от правилната партия или не гласуваш за правилната партия, те изхвърлят от работа. Днес хората на труда са парии презрени....

Социалното неравенство се превърна в пропаст между хората. Вече бедността е най-грозният порок, от който богатите и успелите се гнусят. Днес образованието не означава нищо, нито постиженията, важи са парите, дори изкарани по неморален начин. Днес не се цени труда, а се използва от тези, които живеят, без да работят.

Вече няма нито комунизъм, нито социализъм. Да го кажа направо - дори БСП се превърна в партия на олигарси и хора с десетки фирми, децата на ръководителите й учат в чужбина, а те се разхождат с коли колкото издръжката на работническо семейство за няколко години. Днес.....днес няма кой да защити тези, които имат само ръцете и ума си, за да се справят в живота!

 

Днес, да се поклоним на хората, които създават, които работят от сутрин до вечер, които имат мазоли по ръцете си и които предпочитат да живеят почтено, макар и бедни. Днес да забележим тези, които тънат в мизерия, макар и работещи. Да ВИДИМ работещите бедни и да си зададем въпроса как допуснахме в България хората да работят и да не могат да оцелеят!?!

 

Честит празник, трудещи се! Във вас е силата. Ако се изправите!

 

Facebook, Елена Гунчева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3216 |18.02.2021 ЕК ни праща „честитки“ за транспорта, правосъдието и енергетиката . 2| 4292 |06.12.2019 Заваляха съболезнования за Госпожа Стихийно бедствие . 9| 5725 |04.04.2018 Заваляха оставки заради резила със затворниците . 3| 5861 |03.03.2018 Държавни глави от цял свят с честитки към президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads