Реклама / Ads
0| 3454 |05.10.2022 НОВИНИ

В „Честно казано с Люба Кулезич“: Коалиционна безпътица и въпроси за милиарди. От Белград - Цветан Василев

.
На фона на поредните избори и коалиционна безпътица продължават да висят въпроси за няколко откраднати милиарда. Как ще се развие сюжетът с ограбването на КТБ на фона на решението на Европейския съд по правата на човека, който обяви за незаконно отнемането на лиценза й? От Белград говори бившият мажоритарен собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.
 

От Ада на Данте към българския Ад. Безпощадната аналогия с родния преход като „преизподня“ без ясна визия за чистилище и за Рай. Гостува бившият дипломат, поет и есеист Кирил Кадийски, претворил в съвременен превод италианския класик Данте Алигери. Щом там са отредени местата в мъчилището, да опишем днес наръчник за пътуване и за нашите протодонисти, известни повече с прякори, отколкото с достойнства.

 

Напъните Гергови и „щедрите“ общини в сагата с Пловдивския панаир. Очаква се решение на Върховния административен съд. Ще си отдъхне ли обществото от опитите на властимащите да поднесат една от най-значимите пловдивски емблеми на руския консул Георги Гергов. За значението на казуса с Пловдивския панаир – говори общинският съветник „Под тепетата“ адв. Веселина Александрова.

 

Преоткритото време и непреходната артистична красота. Три дни преди началото на Cinelibri гостува директорът на фестивала Жаклин Вагенщайн. Какво да очакваме от тези 23 дни кино-литературно пътуване във времето, което събира 60-те най-добри филмови адаптации на книги от изминалата година.

 

Обречени в спиралата на „заглъхващи“ избори. Какво е бъдещето на този парламент на общественото малцинство в държава, в която съществуват по-скоро групировки, отколкото партии. Безмилостен в коментара и този път е познавачът на тъмните дебри в българската политика и енергетика Стефан Гамизов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3150 |28.09.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: „Руският поток“ и един стаен доклад на ДАНС, който разповива бутафорни евроатлантически пашкули . 1| 2861 |20.09.2022 Румен Дунев: В България битува чувството за безнаказаност . 0| 2945 |14.09.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Договорът за „Балкански поток“, който отвори пътя на кремълския агресор за войната срещу Украйна . 0| 2999 |07.09.2022 В „Честно казано с Люба Кулезич“: България – енергиен център, но и „плацдарм“ за руската енергийна война срещу Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads