Реклама / Ads
0| 2742 |02.11.2022 НОВИНИ

В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Контузен парламент - реформаторите в схватка със старите алигатори

.
Насред президентски консултациии, контактьорски имитации и тежко контузен парламент. Младите реформатори са в хватката на старите алигатори, които им вадят зъбите един по един. Моделът пак изплува, ясно. Но ще удави ли Промяната? Гостува Иван Христанов - народен представител от ПП и бивш заместник-министър на земеделието - кандидатът за една от ключовите парламентарни комисии, когото статуквото не пожела. Така започва тази вечер в ”Честно казано с Люба Кулезич”.
 

Словесната завеса на тази изнасилена публичност, в която главният прокурор Иван Гешев изведнъж се разшета из телевизионните студиа. Незададените въпроси - кой и защо не ги харесва. Задават ги трима от групата хора, чиито живот беше съсипан от овладяваната прокуратура и от съдебни приказки за „компютри и компоти“. В студиото влизат бившите кмет и заместник-кмет на район „Младост“ в София Десислава Иванчева и Биляна Петрова, както и директорът на отдел „Кредитиране“ в КТБ Георги Зяпков.


„Пратете ми хляб“ или „Чувствам, че днес се видяхме за последно“- примери за писма на затворници като илюстрация на жертвите на тоталитаризма в Европа. Това е проектът за създаването на паневропейски мемориал на жертви на тоталитаризма, който в момента е в ход. Ще покажем ли и българското лице на този непокътнат проблем? Говорим с историка проф. Евелина Келбечева и с юриста Биляна Коцакова, която е част от Платформата за европейска памет и съвест.


Държавността като смисъл да живеем заедно... един филм, озаглавен „Моралът е доброто“, и посветен на един от най-светлите юридически умове на България - доц. Кристиян Таков. Човекът, който понякога беше радикален, но беше прав. Гостуват Веселин Диманов - режисьор и сценарист, Димитър Стафидов - режисьор по монтажа и Калоян Игнатов – оператор.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6170 |27.10.2022 Ген. Събев: България не стои добре в рамките на НАТО. Доказано е, че трябват поне 16 самолета . 0| 2909 |26.10.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Ще има ли кабинет в морето от политическа безпринципност? . 0| 5030 |19.10.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Защо министър Шишков стана мишена? Има ли шансове да не ходим на избори? . 0| 3169 |12.10.2022 В “Честно казано с Люба Кулезич”: Падналите маски на новите 240 и морално капитулиралото управление на Фандъкова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads