Реклама / Ads
10| 2788 |01.08.2024 НОВИНИ

Четвърти инцидент в завод: Гъсти облаци край Пловдив, горя предприятие за преработка на отпадъци

.
Пожар горя вчера в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово, съобщиха от Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив. На място има 12 екипа на пожарната, които се борят с огъня. Водоноски на Община Пловдив осигуряват необходимата вода. 
 

Поради мощната конвекция димът се вдигна високо, уточниха от пожарната.

 

Гъсти облаци дим се издигат към небето и се забелязват от град Пловдив. 





В близост до предприятието е ситуирана и транспортна фирма за международни превози. 

 

От Областната дирекция на МВР информираха, че районът около пожара в индустриалната зона на село Царацово е отцепен от полицейски автопатрули, които ще останат там и през нощта. До пълното приключване на гасителните действия на противопожарните екипи е спряно движението на моторни превозни средства.

 

Няма пострадали, както и опасност за близките населени места, съобщиха от МВР по-късно във връзка с пожара в предприятие за преработка на отпадъци до село Царацово.

 

От ведомството посочват, че 12 екипа на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) Пловдив гасят пожара. В близост до предприятието, което гори, е ситуирана транспортна фирма за международни превози. Поради мощната конвекция димът се вдига високо в посока Пазарджик. Екип на Сектор „Специализирани оперативни дейности“ (СОД) прави замерване на въздуха по дирята на облака, но към момента няма отчетени опасни концентрации, добавят от МВР.

 

Тази сутрин пожарът бе потушен, съобщи пред БНТ Димитър Бришимов - зам.-директор на пловдивската пожарна.

 

Двама пожарникари са леко пострадали - единият е самият Бришимов, който е потърсил лекарска помощ заради изхвърлени полимери. Другият огнеборец е с контузия на крака.

 

В последната седмица се събраха 4 инцидента в заводи, предприятия и складове у нас. Първо бе трагедията край Елин Пелин от 25 юли. Взривове за складове за пиротехника тогава убиха четирима думи.





Последва взрив завода за целулоза край Свищов на 29 юли. Всички работници бяха изведени невредими. Нямаше тежко пострадали.

 

Вчера снаряд избухна и в държавното предприятие за военна техника "Терем" в Костенец. Случилото се беше наречено промишлен инцидент, като бе обяснено, че снарядът е избухнал в бронекамера, където е предвидено, че може да има инциденти.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2283 |01.08.2024 Извършват огледи в складовете край Елин Пелин . 3| 2849 |01.08.2024 Парламентът изслушва Калин Стоянов, захваща се и с насилието над медици . 2| 2278 |01.08.2024 ИТН се среща с БСП, говорят за правителство . 0| 2274 |01.08.2024 Август идва с жълт код за горещо време

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads