Реклама / Ads
Frognews #останивкъщи
0| 3057 |20.12.2018

ЧЕЗ ЕЛЕКТРО препоръчва разумно потребление на електроенергия през празничните и почивни дни

.
Традиционното повишаване на консумацията през празниците се отразява върху размера на месечните фактури.

„ЧЕЗ Електро България“ АД призовава клиентите да използват разумно и отговорно електроенергията през настъпващите коледни и новогодишни празнични и почивни дни. Подготовката за празниците води до значително повишаване на консумацията на ток. Включването на повече и за по-дълго време на електрически уреди за отопление, приготвяне и съхранение на храна, осветление и украса през този период, ще се отрази и върху размера на месечните фактури.

 

Голяма част от използваните в домакинствата уреди са значителен консуматор на електроенергия. Готварските печки, хладилниците, фризерите, пералните и сушилните използват над 17% от месечното потребление на електроенергия в едно домакинство.

 

Готвенето използва много енергия, защото фурната, грилът и котлоните работят при много високи температури. Затова избирайте енергийно спестяващи уреди с висок клас на ефективност /А или А+/. Използването им може да намали значително сметките за ток.

 

Прилагането на мерки за енергийна ефективност биха могли да спестят до 20% от разхода за енергия. Съвети за разумно и отговорно използване на електроенергията можете да намерите на корпоративния уебсайт www.cez.bg, в раздел „За клиента“, секция „Енергийна ефективност“.

 

„ЧЕЗ Електро България“ АД напомня на клиентите, че е важно при по-дълго отсъствие да изключват уредите от електрическите контакти. Включените в контакта уреди консумират електроенергия, дори когато са в режим на готовност и реално не се ползват. Изключването им може да намали потреблението и месечната сметка с до 5% и същевременно да помогне за предотвратяването на евентуални повреди.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Електронните винетки на пазара от утре 1| 3260 |16.12.2018 . Момчил Неков: Най-разумно е да отпадне смяната на времето през 2020 г. 2| 2927 |10.12.2018 . ЧЕЗ ЕЛЕКТРО И ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ с отличия за лидери в сектора и положителни бизнес практики 0| 2670 |05.12.2018 . ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ приключва значими за електрозахранването на столицата проекти 1| 2767 |04.12.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ