Реклама / Ads
0| 3638 |31.10.2018 НОВИНИ

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ МОДЕРНИЗИРА ЕЛЕКТРОПРОВОД „ЯХИНОВО“, КОЙТО ДОСТАВЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ НА ГР. ДУПНИЦА И НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ОБЩ. САПАРЕВА БАНЯ

.
Компанията проведе среща с кметове на населени места от общината
 

ЧЕЗ Разпределение България монтира 298 броя нови съвременни изолатори от силиконов тип върху електропровода, които доставя електроенергия на гр. Дупница и населените места  Яхиново, Червен брег, Крайници, Сапарево и Гюргево в община Сапарева баня. Компанията монтира нов трафопост и реконструира кабелна линия 20 kV в село Крайници. Дружеството извърши и реконструкция на мрежа ниско напрежение в с. Яхиново. Известицията в обектите възлиза на близо 100 000 лв. За тяхното изпълнение бяха осъществени планирани прекъсвания на електрозахранването с цел осигуряване на безопасната работа на служителите и защита на живота и здравето им.

 

През следващата година ЧЕЗ Разпределение планира да инвестира в автоматизирани съоръжения по електропровод „Яхиново“. Компанията ще монтира 5 броя сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данни. Устройствата дават възможност за много по-бързото локализиране на повреди по електропроводите. С монтирането на сигнализаторите ЧЕЗ Разпределение очаква да се съкрати многократно времето на прекъсванията в резултат на евентуални аварии.

 

На специално проведена среща, ръководството на компанията за област Кюстендил проведе среща с кметовете на община Сапарева баня, на кв. Гюргево и с. Сапарево. На срещата ЧЕЗ Разпределение представи предприетите и планирани мерки за подобряване на сигурността на електрозахранваето в региона, както и причините за прекъсванията на електрозахранването.

 

За последните 30 дни електрозахранването в населените места около гр. Сапарева баня е прекъсвало 4 пъти, като всички изключвания са в рамките на няколко минути с цел подготовка на съоръженията за работа.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3867 |25.10.2018 20 000 км електропроводи обходи ЧЕЗ разпределение в подготовката на мрежата за зимния сезон . 0| 3830 |19.10.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ подобрява електрозахранването в Панчарево и инвестира в нови технологии за управление на мрежата . 0| 3588 |07.10.2018 Първите ученици с дуална форма на обучение постъпиха на работа в ЧЕЗ Разпределение . 0| 3764 |23.09.2018 2000 преминаха през техническия учебен център на ЧЕЗ разпределение за година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads