Реклама / Ads

1| 3528 |28.06.2020

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ стартира мащабна реконструкция за подобряване на електрозахранването в Монтанско

.
От модернизираните съоръжения с електричество ще се снабдява и компресорна станция от трасето на „Балкански поток“

ЧЕЗ Разпределение България стартира реконструкция на два електропровода в община Якимово, Монтанско. Ще бъдат подменени общо 122 бетонни стълба средно напрежение и 4700 кг проводници, а в обекта ще бъдат инвестирани 534 000 лв. В резултат ще бъде подобрена сигурността на електрозахранването на населените места Комощица, Дългоделци, Черни връх и Якимово. Двата електропровода захранват с електроенергия общо близо 3600 домакинства и стопански клиенти и ще осигурят доставки на електроенергия и на нова компресорна станция от трасето на „Балкански поток“.

 

По време на изпълнението на обекта компанията ще стартира и модернизация на възловата станция в село Долно Церовене, чрез която се доставя електроенергия на 560 домакинства в населеното място. Обектът е на стойност 286 000 лв.

 

Реконструкцията на възловата станция обхваща модернизация на всички електрически съоръжения и апарати, с което се постига оптимизиране на техническите параметри, увеличение на експлоатационния живот и повишаване на надеждността и безопасността на работа. Подменят се всички части и компоненти с нови, извършва се модернизация на съществуващите системи за защита, контрол, измерване и сигнализация и се въвежда нова система за управление от разстояние. По този начин ще се намалят времето за локализиране на аварии и прекъсванията на електрозахранването на клиентите на дружеството в посочения район.

 

Предстои реконструкция и на останалите два електропровода в района, които захранват с електроенергия населените места Сливовик, Славотин, Долна Рикса, Клисурица, Смоляновци, Белотинци, Долно Церовене, Медковец, Расово, Аспарухово и Пишурка или общо близо 6500 домакинства и стопански клиенти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на Западна България, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 29.06-03.07.2020 г. 0| 3675 |26.06.2020 . ЧЕЗ Разпределение с извънреден отчет на електромерите във връзка с новите цени на електроенергията 1| 3726 |25.06.2020 . ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ възстанови разрушените умишлено стълбове край Казичене 0| 3589 |23.06.2020 . ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ влага 7 млн.лв. за сигурността на електрозахранването в столицата 0| 3677 |19.06.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ