Реклама / Ads
2| 3689 |19.07.2020 НОВИНИ

ЧЕЗ Разпределение вложи близо половин милион лева за подобряване на електрозахранването в Благоевград

.
Приключи модернизацията на ключова възлова станция. ЧЕЗ Разпределение България приключи голям проект по модернизация на възлова станция в Благоевград. В проекта компанията инвестира над 400 000 лв.

С изпълнението му се подобрява сигурността и качеството на електрозахранването в широкия център на града, кв. Еленово и кв. Орлова чука.

 

Реконструкцията на възловата станция обхвана модернизация на всички електрически съоръжения и апарати с цел да се постигне оптимизиране на техническите параметри, увеличение на експлоатационния живот и повишаване на надеждността и безопасността на работа. Подменени са всички части и компоненти с нови, извършена беше модернизация на съществуващите системи за защита, контрол, измерване и сигнализация и беше въведена нова система за управление от разстояние. По този начин се намаляват времето за локализиране на аварии и прекъсванията на електрозахранването на клиентите на дружеството в посочените райони.

 

През 2020 г. ЧЕЗ Разпределение изпълнява мащабна програма по реконструкция на ключови възлови станции за повишаване качеството на електрозахранването в Западна България. В момента продължава работата по реконструкция на възлова станция в с. Плана, общ. Панчарево. ЧЕЗ Разпределение влага в реализацията на обекта 160 000 лв., като след нейното изпълнение ще се осигури надеждно резервно електрозахранване от подстанция Самоков на в.з. Ярема, селата Бистрица и Железница, на всички вилни зони в полите на Плана планина и Българската земна станция за космически връзки.

 

Неотдавна приключи работата по реконструкция на възлова станция в с. Новачене, общ. Ботевград  на стойност 218 000 лв., с която се повишава надеждността на електрозахранването на клиентите на ЧЕЗ Разпределение в 10 населени места в района на Ботевград – Скравена, Краево, Брезовдол, Гурково, Осеновлаг, Радотина, Рашково, Боженица, Липница и Новачене. Възловата станция осигурява резервно захранване и на село Врачеш, както и на селища от община Мездра – Типченица, Люти дол, Елов дол и Ребърково.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3775 |16.07.2020 232 са положителните проби за коронавирус при близо 5400 PCR теста . 0| 3930 |09.07.2020 ЧЕЗ Разпределение е национален победител на най-значимите екологични награди в световен мащаб . 1| 4180 |08.07.2020 Близо 50% от лифтовете и въжените линии у нас - с нарушения в закона . 16| 4978 |06.07.2020 Прокуратурата иззе още близо 800 предмета от офисите на Васил Божков
Реклама / Ads