Реклама / Ads

0| 3031 |19.10.2018

ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ подобрява електрозахранването в Панчарево и инвестира в нови технологии за управление на мрежата

.
ЧЕЗ Разпределение България извършва планирана рехабилитация и модернизация на разпределителните мрежи, които доставят електрозахранване на населените места в район Панчарево във връзка с осигуряване на качествено електрозахранване през предстоящия зимен сезон.

За обезопасяване на съоръженията и защита на живота и здравето на работещите по мрежата служители на ЧЕЗ при изпълнение на дейностите по профилактиката и модернизацията и, се налагат планирани прекъсвания, които се обявяват по нормативно определения начин, включително и чрез местната община.
Монтират се кабелни сигнализатори за земни и къси съединения с дистанционно предаване на данните за по-бързото локализиране на повредените участъци и съкращаване на времето на прекъсванията на електрозахранването.
Профилактиката включва обходи на всички изводи и изпълнение на необходимите технически мероприятия.

 

Извършва се заснемане на съоръженията с дрон и термовизионна камера и ултразвуков детектор и се взимат мерки за привеждане на елементи от съоръженията в изрядно състояние.

 

Провежда се профилактика на трафопостовете и върхова ревизия на въздушните електропроводи. Изпълнява се рехабилитация на възловата станция, захранваща с. Казичене.

 

В населени места от района се монтират дистанционно обслужвани електромери, които ще дадат възможност за постоянен мониторинг на мрежата и на качеството на доставяната електрическа енергия.

 

В района няма аварийни прекъсвания, свързани с дейността на ЧЕЗ Разпределение.
Регистрираните непланирани прекъсвания са в резултат на изкопни дейности на строителни фирми, които късат кабели на компанията при несъгласувана работа; на предизвикан пожар от трета страна в кабелна шахта, който нанесе сериозни поражения на електроразпределителната мрежа за голям брой клиенти, както и заради аварии в съоръжения чужда собственост, за които ЧЕЗ Разпределение дава необходимите предписания.

 

Предвижда се всички планирани дейности по подобряване на мрежата в района да приключат до края на месец ноември.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Първите ученици с дуална форма на обучение постъпиха на работа в ЧЕЗ Разпределение 0| 2991 |07.10.2018 . 2000 преминаха през техническия учебен център на ЧЕЗ разпределение за година 0| 3132 |23.09.2018 . ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в Нови Искър и Банкя 0| 2963 |14.09.2018 . ЧЕЗ Разпределение подобрява електрозахранването в Доброславци, Нови Искър, Волуяк и Мировяне 0| 3046 |05.09.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ