Петък, 24 Ноември 2017, 18:36
Frognews
0| 2546 |08.02.2017

ЧЕЗ разпределение повишава степента на готовност за реакция на аварийните екипи в София

.
ЧЕЗ
Нарушенията на топлоподаването в столицата водят до нарастване на потреблението на електроенергия

ЧЕЗ Разпределение България повишава степента на готовност на аварийните екипи във връзка с продължаващите нарушения в топлоподаването на столицата. Авариите на топлопроводи водят до нарастване на консумацията на ток, както за отопление на жилища, които са разчетени да ползват централно отопление, така и за подгряване на вода.

 

„Мрежата е оразмерена да поеме големи товари и не очакваме мащабни аварии, но въпреки това локални претоварвания са възможни. Именно затова мобилизираме екипите си и удвояваме тези, които са на домашно дежурство, за да можем да реагираме незабавно и професионално при евентуална необходимост“, заяви Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“, ЧЕЗ Разпределение.

 

Съгласно нормативните изисквания в рамките на 2 часа ЧЕЗ Разпределение трябва да създаде организация за започване на дейности по отстраняване на повредите. Със своята добра организация, готовност за реакция и бързи действия, аварийните екипи на компанията изцяло  отстраняват повечето от възникналите аварии в рамките на тези 2 часа, далеч под определените срокове.

 

ЧЕЗ Разпределение отново призовава към разумно и отговорно потребление и съблюдаване на принципите на енергийната ефективност. Това ще помогне да се намали опасността от претоварване на мрежата.

 

Компанията целенасочено и планово инвестира в електроразпределителната мрежа. Тя е в добро техническо състояние, което е удостоверено от извършваните от контролните органи проверки преди началото на зимния сезон и беше доказано при лошите метеорологични условия от началото на януари. И през 2017 г. ЧЕЗ Разпределение ще продължи с активните инвестиции в мрежата, като само за тази година размерът им ще достигне 130 млн. лв., което е рекорден обем от стъпването на компанията на българския пазар.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Дават под наем базите на ЦСКА 0| 25 |24.11.2017 . Няма пострадали български медици при терористичната атака в Мали 0| 87 |24.11.2017 . Цветанов като латерна: Стабилност, сигурност, Борисов-успешен и добър 1| 622 |24.11.2017 . Предполага се, че екипажът на аржентинската подводница е загинал 0| 1082 |24.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах