Реклама / Ads
17| 6191 |02.06.2023 НОВИНИ

И членове на ВСС сред гостите в ”Осемте джуджета”. Сарафов - проводник на интересите на Пепи Еврото

.
Бивши и настоящи членове на Висшия съдебен съвет също са били сред посетителите на ресторант “Осемте джуджета”.
 

Това стана ясно от втората част от интервюто на Антикорупционния фонд с Любена Петрова - бившата вече съпруга на Петьо Петров - Еврото. Двамата станаха основни герои в скандалното разследване на АКФ за влияние върху магистрати и конфискуване на бизнеси.

 

Петрова посочи още, че висши служители на МВР също са посещавали ресторанта, но отказа да даде повече подробности, защото “за всяко нещо си има време”. Всички посетители на ресторанта са били записвани, увери обаче Любена Петрова. 

 

Бившата жена на Пепи Еврото коментира и разпространените до АКФ снимки, на които се виждат Борислав Сарафов и Пепи Еврото в ресторант “Осемте джуджета”. Самият шеф на Националното следствие ги определи като скалъпен компромат. 

 

“Аз, Петьо Петров, Боби Сарафов, съпругата му.. Дружеска среща, приятелска, въпреки че въпросът със сигурност е бил работен. Бяхме близки семейни приятели. Много пъти е бил проводник на интересите на Петров - дали лични, дали финансови. Заедно ходихме в “Делта хил” да си избираме къщи”, разказа още Любена Петрова.

 

“Емилия Русинова също е била част от мрежата, “редовен контрагент”, посочи още Петрова.

 

“Репутацията върви от уста на уста. Ако не са оставали доволни, нямаше да идват. Никой не е доволен, когато трябва да дава пари. А при него (Пепи Еврото, бел. ред.) не беше евтино”, заяви Петрова пред АКФ. 

 

Тя отказа да коментира твърденията за множество имоти и посочи, че плаща редовно данъците си. 

 

“Моите имоти са си мои имоти. За всеки лев съм си платила данъка. Излязох от тригодишна ревизия. Правят ми втора и всичко излиза. Моята дейност е била много различна от тази на господин Петров. Имам договори, всичко е минавало по банка, платено е. Никой не се е оплакал от мен, дума не е казал. Изкараха ме приказно богата. Ставаше въпрос за 4-имота в Солун. Имах едно заведение под наем, което освободих. Нямам други”, заяви Петрова и отрече през имоти да са прани пари. 

 

“Недвижимите имоти не изпират пари. Трябва да ги доказваш тогава”, смята Петрова. 

Тя призна още, че магистрати са били “на заплата” и към държавата, и към Пепи Еврото. Любена Петрова го описа като “втори стълб”. Бившата жена на Еврото заговори и за суми, вариращи между 2 и 20 хиляди лева. Пари са взимали следователи, прокурори, съдии, полицаи. 

 

“Всеки има своите проблеми. Някои имат болни роднини, други - деца, които искат да изгледат и изучат. Не всички са били корумпирани. Имало е читави хора - всеки със своите причини да идва и да прави каквото е правил. Не всичко е било на всяка цена и не всеки е правил всичко”, обясни още Петрова. 

 

“Сигурно това е единственият ресторант, в който влизаш и си тръгваш с пари”, заяви бившата жена на Пепи Еврото. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3699 |30.05.2023 Николай Стайков: ”Осемте джуджета” е мрежа за нерегламентирано, паралелно влияние в съдебната система . 16| 3953 |28.05.2023 Войната Сарафов - Гешев продължава. Кой и защо снимал зам.-главния прокурор в ”Осемте джуджета”? . 5| 4206 |25.05.2023 Смутена съм като гражданин! Вероника Имова пита кой накара членовете на ВСС да искат оставката на Гешев . 27| 2985 |23.05.2023 Кирил Петков: Асен Василев ще бъде министър на финансите, без други членове на кабинета от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads