Реклама / Ads
19| 6841 |22.05.2008 НОВИНИ

"Чорба от греховете" на правителството свари Б. Борисов

.
Разбиването на МВР, автомагистрала "Тракия", заменките на горите, безмитните бензиностанции и магазини, контрабандата на горива били правителствени грехове, обяви Б. Борисов.
 

Столичният кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ДПС прекалено много е преяло с власт, но за пореден път квалифицира лидера му Ахмед Доган като велик политик. По БТВ той уточни, че и тримата български президенти от най-ново време - Жельо Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов са били избрани с гласовете на ДПС, след призива на Доган, че привържениците на движението трябва да ги подкрепят. Борисов за пореден път обяви и друго: че неговата партия ГЕРБ няма да влиза в коалиция с ДПС, но няма и да подписва пактове за този свой отказ. Достатъчно било, че го е декларирал неведнъж.

По повод персоналните промени в МВР, той коментира, че след като някои среди от БСП постигнали чисто политическата си цел за разбиване на МВР и изваждане по този начин на Румен Петков завинаги от политиката, сега имало завръщане към собствените му стари предложения за МВР. Нямало нищо ново в това, което настоящият министър на вътрешните работи М. Миков предлагал. Борисов квалифицира факта, че премиерът се съмнява, че го подслушват, като срамен за държавата.

Борисов благодари на премиера С. Станишев, затова че признал, че неговият министър на енергетиката опитва да вкара ГЕРБ и лично него в грандиозен банков скандал.

Според неформалния лидер на ГЕРБ автомагистрала "Тракия" била другият голям грях на министър-председателя. ГЕРБ обаче шели да помогнат на вицепремиер Меглена Плугчиева в Брюксел, оповестявайки, че всичко е наред с еврофондовете у нас.

Продължавайки с другите грехове на правителството, Б. Борисов нареди: заменките на горите, безмитните бензиностанции и магазини, контрабандата на горива. Накрая увери пак за пореден път, че ГЕРБ ще управлява самостоятелно, а БСП и ДПС били една и съща партия..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 4977 |16.05.2008 Е. Масларова: Правителството е мъдро, то не обогатява себе си, а хората . 6| 4733 |13.05.2008 ДСБ с нов вот на недоверие заради провала на правителството в ЕС . 12| 4874 |02.04.2008 Опозицията атакува правителството и президента за трусовете в МВР . 8| 4936 |07.03.2008 Б. Борисов: Правителството абдикира от отговорността за трагедията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads