Реклама / Ads
3| 6217 |22.04.2010 НОВИНИ

Човек на Трактора в пещерата на Али Баба

.
Али Баба в пещерата
Тарторът се представял с 6 различни самоличности
 

Човек на Алексей Петров-Трактора и обявен за общодържавно издирване престъпник бяха заловени във Велико Търново по време на новата спецакция на МВР под кодовото име "Фалшификатори"
, разказва днес вестник Монитор. Операцията стартира вчера в ранните сутрешни часове. Служители на ГДБОП атакували апартамент на ул. „Вихрен" №3 в търновския кв. "Акация". В жилището по тъмно бил арестуван криминално проявеният Мирослав Станков. В дома му полицаите открили ментета и заготовки на винетки, бандероли, фалшиви лични документи, неистински български левове. Намерена е и предпечатна подготовка на банкноти от 20 лева.

Колегите, които участват в операцията, попаднаха в пещерата на Али Баба, беше първият коментар на вътрешния министър Цветан Цветанов. Той разказа, че тартор на групата фалшификатори е Мирослав Станков, който от 2008 г. е обявен за издирване за отклонение от пробация. В жилището му са открити 6 негови документа, което означава, че той се е движил с 6 различни самоличности, обясни Цветанов.

Това ни дава основание да смятаме, че групата сериозно е работила за ощетяване на републиканския бюджет, каза Цветанов. Намерена е огромна сума пари, които в момента се броят, и вероятно са от осъществяваната търговска дейност, добави вътрешният министър. При операцията са проверени 11 адреса, а 12 души бяха разпитани за съпричастност към организираната престъпна група, ръководена от Мирослав Станков. По-късно стана ясно, че сред отведените в полицията е и великотърновският бизнесмен Иван Величков Иванов, за когото се говори, че е близък до Алексей Петров-Трактора. Според информация от страницата на Съюза за стопанска инициатива в интернет Иван Иванов е избран за председател на Регионалната структура на съюза за Велико Търново. Той е посочен и като член на управителния съвет на ССИ, чийто изпълнителен директор е Алексей Петров.

По време на акцията във Велико Търново са били посетени и още няколко адреса в различни части на града. Един от тях е на ул. „Оборище" в кв. "Колю Фичето", където е задържан Тихомир И. Мъжът е работил и живял в Испания и притежава испанска лична карта. От дома му е иззет компютър. Каква е връзката и ролята му в групата на Фалшификаторите обаче, предстои да се изяснява. Посетени са били и адреси на ул. "Деню Чоканов" в кв. "Зона Б" и ул. „Охрид".

Завод в Севлиево бълвал винетките менте

Помещение в бившия авторемонтен завод в Севлиево е било превърнато в модерна печатна база, която бълвала подправените винетки. При обиска там били намерени две печатни машини и компютър със заготовки за изработка на винетки предимно за товарни автомобили. Намерени били и голям брой вече готови фалшиви седмични, месечни и годишни винетки, предназначени за продажба на черния пазар. Според неофициална информация при цена на годишната винетка за товарен автомобил от над 500 лв. фалшивите се пласирали по 350 лв. Цената на винетките за леки автомобили вървяла около 25-30 лв. Помещението било наето от Мирослав Станков, а отговорник на печатницата бил 52-годишният Милчо Гатев. Работата по документиране дейността на групата на Фалшификаторите продължава.

Бизнесменът Иванов завлякъл банки

Отведеният в полицията бизнесмен Иван Величков Иванов е и общински съветник от групата "Преображение". Обявеният от него мобилен телефонен номер обаче се оказа отдавна неактуален. Новата му собственичка обясни, че непрекъснато й се обаждали хора, които бизнесменът бил завлякъл с пари. „От три години всеки ден на този номер се обаждат от банки и частни лица, които този човек бил завлякъл с много пари. Аз не мога нищо да направя, защото не го познавам. Дадоха ми този номер от мобилния оператор, когато си купувах апарата. Тогава не предполагах, че ще бъда подложена на такъв ежедневен тормоз заради този бизнесмен", обясни жената, пише Монитор..
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4823 |15.04.2010 Мургина разследвана заради данъчна ревизия на Трактора? . 10| 4565 |15.04.2010 В. Сидеров: Трактора не е казал нищо важно в парламента, сега играе театър . 17| 8171 |13.04.2010 Трактора остава в ареста, адвокатът му го определи като цаца . 7| 4713 |12.04.2010 Трактора пише писмо до Волен Сидеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads