Реклама / Ads
3| 2880 |23.11.2021 НОВИНИ

ДАБДП проверявала участъка-убиец на „Струма“, не бил проблемен

.
Иван Табаков Източник: стопкадър, bTV
Този участък е строен между 2002 и 2004 година- Нямаме сигнали за проблеми по него. През 2017, 2018 няма нито един инцидент на този участък. През последните години има малки инциденти, но не точно на този участък. Проверката ни сочи, че тази участък не е проблемен. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Иван Табаков от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ след инцидента на АМ „Струма“, в който загинаха 45 души, 12 от които деца, 7 оживяха.
 

„Много спекулативни изявления станахме свидетели днес. Преди да са приключат съответните експертизи няма как да давам мнения. Не съм тук да обяснявам как нашите пътища са прекрасни. Това не е така“, не отрече той.

 

„Анализ на риска, за който се говори, е направен още през 2018 година. Пътищата ни имат много тежки проблеми, но не са само пътищата. Ние сме казали какви са проблемите в отделните райони“, заобяснява Табаков. По думите му недостатък било, че от Агенцията не са постоянно в медиите и така не се знаело какво точно вършат.

 

След дъжд качулка - инициирана е междуведомствена група, която да провери участъка-убиец на магистрала „Струма“, стана ясно още от думите на Табаков.

 

„Имам доверие на експертите, които работят в България. Имаме над 100 независими одитори. За мен не е нужен международен одит“, категоричен бе той.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4556 |08.04.2019 Скандалната КПКОНПИ реши да се разработи, проверявала близък до политик . 3| 3733 |31.08.2018 Разпитват бивши шефове на АПИ заради Своге, взимат проби от участъка-убиец . 3| 3780 |27.04.2017 Прокуратурата проверявала НЕК заради адвокатски фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads