Реклама / Ads
9| 5136 |31.10.2022 НОВИНИ

Дайнов: Има шанс за кабинет около ПП и ДБ - ГЕРБ да подкрепят, без да искат нещо

.
Интересното е вторият и третият мандат. При определени условия има отчетлива възможност при втория мандат да се появи правителство около ПП и ДБ, при условие, че ГЕРБ подкрепят, без да искат нищо. Те са уплашени, защото войната в Украйна промени всичко. Борисовата партия и функционерите около нея са уплашени и се пребоядисват като евроатлантици, искат индулгенция или амнистия лично от Христо Иванов, който поливаха години наред с какво ли не. Спешно трябва да се продадат като евроатлантици.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" Евгений Дайнов. 


"Бойко Борисов от години не функционира като политически партиен лидер. Интересно ми е дали ще излезе от бункера си и ще се включи в сериозни и енергични преговори с партия, която му е отчетлив противник. Интересно е дали още може да издържи на натиск пред публика.  На мястото на ПП бих сблъскал стария и новия свят. Борисов е представител на едно поколение, което е на възрастта на родителите на ПП. Той е представител на умиращите бавни и мъчителни времена на 90-те. Ако бях на мястото на Кирил Петков, щях да изляза, за да се види разликата между новия свят и онова, което трябва да си отиде. Ако Борисов не приеме, това ще е сигнал, че е изключително страхлив човек", допълни той. 


По думите му ако Радев даде третият мандат на Стефан Янев има възможност да формиране на ретроградно правителство около ГЕРБ и ДПС. Това ще е по думите на Дайнов правителство на миналото. Според Дайнов е ясно, че правителство с мандат на БСП не може да има и Радев би сбъркал, ако даде мандат на тази партия. 


"Не виждам как Корнелия Нинова, изградила облика си на твърд лидер, говорещ срещу ГЕРБ и Борисов, ще скочи и ще се хване с него", допълни още Дайнов.


"Ако президентът иска да се направи неуспешен опит за ретроградно правителство, тогава ще даде мандатът на БСП", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2861 |31.10.2022 Кабинетът реши: Украинските бежанци отново ще бъдат настанени в държавни бази . 0| 2714 |31.10.2022 Социологът Юлий Павлов: Шансовете за правителство са само 10-15% . 11| 4615 |30.10.2022 Шансовете за кабинет скочили на 30%, смята Плевнелиев . 11| 3431 |30.10.2022 Борисов иска през контактни групи да е ясно дали ще има кабинет с друг мандат, преди да се стигне до Радев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads