Реклама / Ads
4| 3419 |27.04.2023 НОВИНИ

Проф. Дайнов: Борисов е истерично уплашен, той не иска да управлява

.
Източник: БГНЕС
Както ЕС и Америка бавно задушават Русия, така ПП-ДБ успяха да намерят начин да постигнат това, за което си говорим от много време – да задушат и да вкарат в положение, полезно за държавата, Бойко Борисов. Помните, че ние говорихме още след предишните избори, когато ПП и ДБ се явиха отделно, че има възможност да се постигне следното: Бойко Борисов е истерично уплашен. Той не иска да управлява.
 

Това заяви в предаването „Денят с В. Дремджиев“ политологът и преподавател в Нов български университет проф. Евгений Дайнов по повод на това какво може да очакваме от разговорите между ГЕРБ и ПП-ДБ за сформиране на правителство и какъв ще бъде ефектът от това върху местните избори.

 

„Той може да има огромно мнозинство. Защо обаче лидерът на ГЕРБ не иска да управлява? Според мен той иска да се залепи за ПП-ДБ, за западните политици, да се лепне за тях и да му грейне физиономията. Защо това е така? Бойко Борисов със всичките си минуси, той има едно огромно качество – усеща на къде духа вятърът с кожата си. Вятърът духа натам, че не след дълго той ще бъде привикан от хора, чийто майчин език не е български, да дава обяснения. Тук не говорим за обяснения за чекмеджетата, не говорим дори за обяснения за Мата Хари. Обясненията, които ще трябва да дава, са следните: Ти какво направи, за да помогнеш на Путин да създаде условията, за да нападне Украйна или да му попречиш?“, обясни проф. Дайнов.

 

По думите му Борисов трябва да се вижда от неговите последователи, че отстъпва с бой.

 

„Борисов е натикван бавно и полека в ъгъла, както трябваше да стане още миналия път. На миналите избори все пак ПП и ДБ правеха мнозинство. ПП и ДБ се допълват по един много полезен за отечеството начин. ДБ имат огромен опит, те са бити, бити, бити, недоубити. Напротив, оцелели са, имат огромен опит с това как се работи с Бойко Борисов. ПП от своя страна имат западното знание как се водят преговори. Почваш от принципи и от цели, а не от личности. Комбинацията от двете е засега побеждаваща“, допълни политологът.

 

Той изрази мнение, че световните тенденции са против хора като лидера на ГЕРБ.

 

„Путин ако не беше нападнал Украйна, и Бойко, и Орбан, и Ердоган и др. негодници щяха доста дълго време да управляват. Путин им съсече бъдещето. Бойко Борисов за първи път е слаб. Той за първи път чака да изпълни чужди разпореждания. Лидерът на ГЕРБ се бори за това как да обясни разпорежданията на неговите колеги от партията, които се намират по-долу във веригата. Борисов трябва да продаде на своите хора като победа това, че в крайна сметка ще отстъпи и ще се наложи да подкрепи правителството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5565 |27.04.2023 Комуникационният експерт Любомир Аламанов: Няма да се учудя Борисов отново да се кандидатира за премиер . 13| 3806 |27.04.2023 Борисов сърдит на ПП: Направете си коалиция и управлявайте. Но да шикалкавят с плаващи мнозинства . 2| 2700 |27.04.2023 Проф. Даскалов от ПП: Забраняването на вноса на някои украински стоки не беше много логично . 8| 3160 |26.04.2023 Божанков: Познаваме Борисов чудесно - може да поеме ангажимент и да се врътне. Но нямаме право да не опитаме

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads