Четвъртък, 19 Октомври 2017, 12:08
Frognews
0| 3469 |15.08.2016

Дънекова: Не бих унищожила сама живота си, нямам какво да крия

.
Силвия Дънекова
Не съм първата, но за съжаление съм една от тези, хванати в Рио, но аз не чувствам вина, заяви по НТВ лекоатлетката ни Силвия Дънекова, уличена с допинг на олимпиадата в Рио. Това е препарат, изследван, за да се хваща много назад във времето, забранен е, защото дава издръжливост. Това е препаратът, с който се унищожи и колоезденето. Във Франция е наказуемо със затвор дори само да го притежаваш.
За мен казват съмнения за метаболитен продукт, добави тя. Пристигнах в Рио на 26. 07., на 30. 07 питах няма ли да ме проверят, защото правилата са, че влезеш ли в селото, трябва да идеш в лабораторията и до вечерта трябва да се вземе проба. На такива големи състезания първо се взима кръв. Три дни обаче проби не ни взеха, затова попитах няма ли най-сетне това да стане. Сама отидох, поискаха ми само урина, на 30-ти идва пробата, която е негатив. На 1-ви август идват отново, за да ми вземат кръв. Реших, че е нормално. Казаха, че трябва да ми вземат и урина отново. През цялото време съм под наблюдение на допинг-ченгетата.

На 9-ти ми казват, че съм с положителна допинг-проба. това е поредният парадокс, защото след като на 1-ви са ми взели 3-та и 4-та проба, те на 2-ри август са имали резултат. Защо 7 дни по-късно ми съобщават, попита тя. Разбира се, че поисках В-проба, дълбоко убедена съм, че има грешка, разказа тя.

За себе си нямам никакъв нормален и логичен отговор, шокът и стресът е невероятен. Бях правилно цитирана, че ми е минавала мисъл за скок от 16 етаж, аз съм отговорен човек, който знае, че трябва да е пример. Винаги съм приемала високо и силно отговорностите си. Не осъждам реакцията на министър Кралев, ситуацията е неприятна, но ми стана малко болно, че не се свързаха с мен, каза тя.

До момента още не са ми дали В-пробата на урината, каза още тя. Ако я изкарат отрицателна, ще се компрометират, посочи Дънекова.

Да се стигне дотук вероятно е свързано, че големият скандал около мелдония ги разклати. Озлобиха се и започнаха да позитивират и най-малкото съмнение, а може да е замърсена пипетата или нещо друго, всичко друго може да е, но не и, че аз съм взела нещо. Не бих унищожила сама живота си. Аз съм в спорта 25 г., работя и в системата на МВР, кандидатствала съм по надлежния ред в самата система, карам 12-часови смени, познавам законите. Сега се надявам искрено това да не отрази на работата ми, за да имам нещо малко, за което да се хвана, каза Дънекова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Гърция въвежда прогресивен данък за имотите-за големите жилища ще се плаща повече 0| 197 |19.10.2017 . Пак избраха Чолаков за шеф на ВАС 0| 337 |19.10.2017 . След Дания и Полша удари ”Газпром” и неговия ”Северен поток-2” 1| 511 |19.10.2017 . Омбудсманът спечели битката срещу частните съдебни изпълнители 0| 437 |19.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах