Реклама / Ads
28| 4936 |02.07.2014 НОВИНИ

Б. Данев: Хората първо да се научат да работят и да спазват законите

.
Божидар Данев
В четвъртък в софийски мол човек от опашката изтеглил пари, а друг след него видял как откраднали чантата за изтеглилия, каза по НТВ Тихомир Безлов. Но уточни, че става дума за преразказ, който можело и да не е верен.
 

Никога не съм твърдял, че някой е теглил "по заповед на щуката", но БНБ лесно може да проследи кой е теглил и как е нарушена ликвидността на банката, има синхрон и масово теглене в резултат на подклаждане на събитията, заяви по темата за КТБ икономистът Божидар Данев. Той призова БНБ да проследи има ли целенасочена атака срещу банката и да каже имало ли е така. Във всички случаи това не е полезно за българската икономика; част от фирмите с блокирани средства имат доста неприятни изживявания, има общини с блокирани средства, което е изключително драматично, посочи Данев. Добре би било, че се емитират облигации и се съкращава ликвидността на други банки, смята той.

Трябва да се промени и Конституцията, каза Безлов и поиска сериозни мерки, шегувайки се с това, че "трябва да се върне и член 1". Финансовата сфера е пазар като останалите, не мисля, че в тази хаотична държава нещо може да е опасно по този начин, каза той.

Изборите никога не са полезни за икономиката, защото при всяка смяна на правителствата има и смяна на административния апарат, нови и нови хора влизат в управлението, а сега моментът е критичен за България, защото се решава въпросът за финансирането от ЕС. Тъкмо успеем да обучим правителството и то се сменя, ние сме непрекъснато в ролята на учители, посочи Данев. Втори съществен момент е бюджетът, ние сме в стагнация, няма чуждестранни инвестиции заради политическите крамоли. Нека увеличим доходите, БВП, а тогава заплатите. Какво допринасяме, как и колко работи българинът, попита той и призова - Нека българите тази година да почиват в България, да захранят българския туризъм. Вижте дали работят пострадалите от наводненията; нито почистват, нито нещо правят; идете в НС, там всички пушат. Т.е. имаме закони, а никой не ги спазва начело с политическия елит. Хората трябва да се научат да работят като тези, които получават високи заплати, призова Данев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5371 |30.06.2014 Хората се отказват да теглят спестяванията си от ПИБ . 20| 10073 |26.06.2014 Първо във Фрог: Шефът на гвардейците става генерал . 19| 5417 |23.06.2014 Плевнелиев: Кметът и областният управител да не са на бюрата си, а при хората . 19| 5308 |23.06.2014 Рашидов: Хората с вложения в КТБ да се успокоят; и аз имам пари там

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads