Реклама / Ads
3| 3166 |17.12.2022 НОВИНИ

Даниел Лорер: ПП и ДБ намират съгласие и биха могли да предложат кабинет на малцинството

.
Източник: БГНЕС
”Продължаваме промяната” и ”Демократична България” за момента намират съгласие и с тях биха могли да предложат кабинет на малцинството. Това каза Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ в ефира на NOVA NEWS.
 

Акцентът в момента ще бъде да намерим съгласие по основните политики, допълни той.

 

Ако стигнем до предлагане на кабинет, това ще бъдат и експерти и политически лица, които познавате.

 

БСП предпочетоха да подкрепят връщането на хартиената бюлетина и хартиеното броене, което е проблем за демокрацията, поради което те все още не са поканени да бъдат партньор в това правителство“, каза депутатът.

 

Лорер каза: „Правителството на г-н Габровски бе опит на ГЕРБ да изчистят своя политически имидж. Опитаха да създадат експертно правителство, но не им се получи. Зад образа на Габровски, който е специалист в своята област се крият няколко много компрометирани лица, начело с предложението за министър на енергетиката.“

 

Той заяви, че в предложението на ПП няма анонс за бягане от отговорност. „Акад. Денков е специалист в своята област, но той е и водеща личност на ПП“, бе категоричен той.

 

Депутатът от ПП посочи, че са важни социалните политики, както и законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

 

По негови думи правителството на малцинството трябва да функционира с много ясни политики, за да няма риск от задкулисни договорки.„Не сме крили политиките си от политическите сили, това е причината да поканим всички да се запознаят с тях. Коалиционни договорки с ГЕРБ няма да има“, обясни той.

 

За Явор Божанков Лорер каза, че „той вече е независима група сам по себе си“. Депутатът поясни, че те „ще привличат цели групи от хора“, базирано на политиките, които предлагат.

 

„Няма опасност от затваряне на „Лукойл“. Винаги сме стояли твърдо зад Украйна и всички санкции за Русия ще бъдат подкрепени от нас“, заяви Лорер.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3135 |08.12.2022 Даниел Митов: Президентът не се съобразява с волята на Народното събрание и с реалностите на днешния ден . 4| 2994 |07.12.2022 Даниел Лорер: Борисов е различен сутрин и вечер, няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ . 8| 3283 |06.12.2022 Даниел Лорер: Разривът между ПП и Радев е на политическа основа . 1| 3110 |05.12.2022 Лорер: ПП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads