Реклама / Ads
0| 12772 |11.06.2022 НОВИНИ

Дъно в сервилността: Велева иска всички избиратели на ПП и ИТН да поемат отговорност

.
Под отговорност да се подведат гражданите, гласували за ИТН и ПП поиска журналистката Валерия Велева. Едно ново, по-различно дъно в сервилността на ”политически анализатори” и ”журналисти”. На практика Велева обвини всички български граждани, които са дали гласа си за формация, различна от тази на Борисов и инсталиране на ”политически примати” начело на държавата.
 

"Въпросът е за пари. Те си го казаха. Но има нещо, което е още по-страшно. Наблюдавайки вчера брифинга на ИТН в парламента, не знам дали направи впечатление Ива Митева, която каза, че те в тези 6 месеца, за да “угаждат”, са газили конституцията, законите, правилника на НС. Госпожо Митева, вие сте за прокурор. След като признавате публично, че в българския парламент се е случило това, какво правите в парламента? За какъв политически разговор става въпрос от тук нататък?  Къде е отговорността на онези 600 хил. избиратели, които пратиха ИТН в парламента?  Къде е отговорността на този, който ни натресе Кирил Петков? Къде е отговорността на онези, които прегазиха Конституцията, за да стане той премиер? Ние сме изправени пред следващите избори и пак ще направим безумни избори, за да сложим на върха на управлението политически примати. Това направиха с избора си както българския народ, така и факторите, които са на върха на държавата", посочи Велева в ефира на Българската национална телевизия. 


По-балансиран в изказването си бе политологът Христо Панчугов, който заяви, че големите проблеми не са на обществото, а на политиците. 


"Големият въпрос минава през това дали ще се сменят само тези четири човека или напротив - ще видим смислени промени в състава на кабинета, който да доведе до осъзнаването, че провалът е заради плоската политика. Това направи управлението безсмислено, изпразнено от съдържание и несериозно. Разбира се, че сега ще видим конспиративни теории. Дори да има външни зависимости в поведението на ИТН, те са много по-слаби от обективните фактори. Те не успяха да разберат, че Трифонов е антисистемен играч, хората вътре са лично негов предмет. Потресаваща некадърност е това да не успееш да разбереш с кого си партнираш", посочи Панчугов. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 16811 |13.05.2022 Под некадърното ръководство на Фандъкова София потъва към дъното . 0| 3269 |05.05.2022 Пролет Велкова и Симона Велева са новите членове на СЕМ. Не мина без кавги в коалицията . 0| 3704 |05.05.2022 Украински военен експерт: Най-малко две ядрени бойни глави от крайцера ”Москва” са на дъното на Черно море . 0| 17750 |22.04.2022 Бимбалов: Срам ме е все повече. Дъното копаем лесно, защото омеква от сълзи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads