Реклама / Ads
1| 3956 |20.02.2019 НОВИНИ

ДАНС иска промяна в процедурата за отнемане на българско гражданство

.
Димитър Георгиев Източник: БГНЕС
Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е стигнал до извода, че има нужда от законодателни промени за подобряване на правната рамка в отнемане на българско гражданство.
 

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев е изказал мнението си, че трябва промяна в начина за отнемане на българско гражданство по време на участието си в съвместното заседание на комисиите по вътрешна сигурност и обществен ред и комисия за контрол над службите, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, съобщава news.bg.

 

Сред законодателните промени в правната рамка за получаване и отнемане на българско гражданство, контролните органи настояват за това кандидатите да отговарят къде и кога са пребивавали в други държави през последните 10 години и дали имат влязла осъдителна присъда или не.

 

Георгиев е дал за пример отнемането на българското гражданство на Сергей Адониев и информира, че причината за отнемането на гражданство е осъдителна присъда за банкови измами и пране на пари в САЩ в края на януари 2018 г.  Шефът на ДАНС припомни, че Сергей Адониев и съпругата му кандидатствали за българско гражданство за особени услуги в областта на телефонните услуги. Тя и трите им деца също са получили българско гражданство, но от ДАНС  искат Министерство на правосъдието да отнеме и българското гражданство и на тях.

 

"В момента, в който от ДАНС научихме, че има такова извършено престъпление, сами инициирахме координацията с партньорските служби от САЩ", категоричен е Георгиев.

На въпрос дали е приключила разпоредената проверка на 40 000 души с българско гражданство, шефът на ДАНС oтбеляза, че проверката показала, че всичко, което е като процедура било извършено изрядно от служителите на ДАНС и МВР.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4935 |20.02.2019 ГЕРБ поиска Радев да освободи осъдените и глобени Б. Цеков и П. Кичашки . 2| 5077 |19.02.2019 Адвокати излизат на втори протест с мотото ”I can’t ДАНС” . 7| 4267 |19.02.2019 Атлантическият съвет иска оставките на Цацаров и шефовете на МВР и ДАНС . 5| 5374 |19.02.2019 Атанасов: Горанов призна за Архискандал, главният прокурор да извърши обективно разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads