Но Бъчварова не е сложена, за да разбира от сектора, а и тя не може изобщо да напредне, тъй като няма началната експертиза, заяви лидерът на Движение 21. Тя се запознала със Закона за тероризма: „хубаво съчинение на Филип Гунев от Института за изследване на демокрацията”. Освен да се работи в институт с американски пари, е хубаво да бъдеш и на терен, за да видиш въпросното съчинение как ще функционира в живота, добави тя.

 

Ръководствата на ДАНС много отдавна са обезсмислили сектора за сигурност. Една държава не може да бъде без контраразузнаване, а точно това се е случило в последните две години.

 

Направете противодействие на тероризма и бежанската вълна с контраразузнаване, каза Дончева и посочи, че в ДАНС са приети колежанчета, а обучението в контраразузнавачество вместо в Школата на МВР се извършва в Университета по библиотекознание и информационни технологии и то от света на бившата Държавна сигурност.

 

Виждам, че Бойко Борисов е в най-добри отношения и със Стоян Денчев и с Митко Иванов, каза Дончева. Очевидно обучението на тези хора изисква въпроса дали да не преминем към образование на тези контраразузнавачи в рамките на година – две след завършване на висше образование. В Полицейска академия да се произвеждат кадри за полицията, а не кадри за охранители на фирми, посъветва Дончева.