Реклама / Ads
12| 9815 |15.05.2015 НОВИНИ

Дансаджии пред Фрог: Разпознахме стила на кадровик в дисертациите на Писанчев и Йовчев

.
Цветлин Йовчев
Разпознахме стила на кадровик в дисертациите на Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев. Това разкриха пред Фрог служители на ДАНС.
 

Става дума за доц. Асен Захариев, който освен като кадровик, се изявява и като шеф на т. нар. „Учебен център” към родното ФБР за подготовка на контраразузнавачи. Виждали сме писанията на Захариев. Той има характерен изказ, който не може да бъде сбъркан. В научните трудове на бившите председатели на ДАНС Владимир Писанчев и Цветлин Йовчев прозира същата мисъл, категорични са служителите, присъствали на защитата им.

 

От няколко години „Учебният център” осигурява само лектори препоръчани от скандалния Библиотекарски институт, свързан с модела КОЙ. Дансаджиите, минали през курсовете се оплакват, че преподавателите, които ги учат на агентурна дейност на практика не са виждали жив агент и не са водили секретни разработки. Те са категорични, че лекциите са само формални и нямат нищо общо с истинската работа, която вършат.

Като координатор на учебните програми във въпросния център, се изявявал Цветлин Йовчев, твърдят още от ДАНС. По думите им, в това си качество, той държал кабинет на третия или т. нар. шефски етаж в сградата на бул. „Черни връх”. Служителите се чудят, защо дори и след като бил свален от поста шеф на МВР, той имал пълен достъп до секретната служба.

Друг голям скандал, за който управляващите си затварят очите, е договорът, който ДАНС е подписал с Библиотекарския, за подготовка на кадри. До преди една година в родното ФБР имало около 10 докторанта. Всички развивали научната си дейност само в скандалния ВУЗ. Докторанти ставали специално подбрани хора. Те били предварително проучвани за надеждност и лоялност към модела КОЙ. Получиш ли покана, те хващат завинаги на въдицата, признаха от ДАНС.

Двама агенти от родното ФБР са единствените, които са отказали да станат докторанти в Библиотекарския институт, въпреки, че са били поканени, научи Фрог. Това са бившият шеф на кадровиците Аврам Иванов и Димитър Йорданов, станал известен покрай аферата Костинброд. Той беше уличен, че е изнесъл информацията за скандала с бюлетините на депутатката Мая Манолова. Колегите му са категорични, че Йорданов бил набеден.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6047 |14.05.2015 Първо във Фрог: Арестуваха син на политик за педофилия . 13| 6654 |14.05.2015 Арман Бабикян за Фрог: Чрез олигарсите, реформаторите попаднаха в парламента . 16| 5072 |13.05.2015 Пак се изложихме пред чужденците, и пак президентът . 9| 8230 |13.05.2015 Депутат от ГЕРБ пред Фрог: На тротоарите ще се паркира, не ни разбраха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads