Реклама / Ads
9| 5712 |10.09.2019 НОВИНИ

В. Дърева: Арестът на Юрий Борисов е откровена репресия срещу гражданска организация

.
Служители от ДАНС са отишли в дома на бившия главен редактор на вестник „Дума” Юрий Борисов в 7:00 ч. сутринта, в продължение на 4 часа са правили обиск, той е изведен с белезници. Това разказа журналистът Велислава Дърева пред bTV.
 

„Иззели са компрометиращи материали като един приветствен адрес на предишния председател на Народното събрание – г-н Главчев, до движение „Русофили”, също така и приветствие от негово светейшество патриарх Неофит, както и една папка с вестникарски изрезки. Това са шпионските материали”, коментира със сърказъм тя.

По думите на Велислава Дърева в сдружението „Русофили” е гражданска организация, в нея членуват хора от всички политически партии. „Вчера празнувахме победата над фашизма, а в същия момент се оказа, че фашизмът се е завърнал в България”, коментира още Велислава Дърева.

 

Според нея това е откровена репресия срещу една гражданска организация. „Да извършиш това безобразие на връх 9-и септември, трябва да си или много глупав, или да си много нагъл. Това предизвика истински шок в журналистическата колегия”, каза още Велислава Дърева.

 

Обвинението в шпионаж е много тежко обвинение, отбеляза и Светлана Шаренкова. По думите ѝ, за да може да работи човек в полза на друга държава и да се подложи в услуга на чужди институции, той трябва да има достъп до класифицирана информация. „Това са неправителствени организации, те работят в полето на гражданското общество – каква информация биха могли да изнасят”, каза още Светлана Шаренкова.

 

Припомняме, че Юрий Борисов бе задържан по разследване за шпионаж, разпитан е и в последствие е освободен. Юрий Борисов е част от ръководството на Национално движение „Русофили” в ролята на негов секретар и бивш депутат от БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8780 |10.09.2019 Задържаният за шпионаж Юрий Борисов: Искаха информация за ген. Леонид Решетников . 4| 4631 |09.09.2019 Гешев отказа да коментира задържането на Юрий Борисов . 47| 8546 |09.09.2019 Арестуваха бившия главен редактор на в. ”Дума” Юрий Борисов за русофилство . 5| 9995 |08.08.2019 Адвокат: Арестът на шефа на ”Тад-Груп” е операция ”спасяване на спецпрокуратурата”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads