Реклама / Ads
3| 5645 |19.01.2022 НОВИНИ

Велислава Дърева: В БСП има рецепта за успех: “Една капка лоялност към Корнелия Нинова струва повече от цялата лоялност на света”

.
Случващото се във в. "Дума" е резултат от 5-годишна систематична политика на това ръководство и на госпожа председателката. Политика на методично разрушаване и съсипване на БСП и в. “Дума”. В БСП се оказа, че битува една такава максима, която е като рецепта за успех и тя гласи: “Една капка лоялност към Корнелия Нинова струва повече от цялата лоялност на света”.
 

Това заяви в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" журналистът Велислава Дърева. Тя бе отстранена от левия вестник съвсем наскоро, а уволнението и се случи на фона на освобождаването и на Велиана Христова и Георги Георгиев.

 

"Велиана Христова, която беше доскоро завеждаща отдела “Общество”, бе един от стожерите на нашия вестник и институция в областта на науката и образованието. На нея просто й бе казано в една чудесна вечер да я няма от другия ден. Георги Георгиев напусна, но аз наричам това “де факто уволнение”. Той бе принуден да напусне редакцията поради нетърпимата ситуация. Георгиев написа коментар, завършващ със знаково изречение - че истинският лидер не държи да бъде председател. Това бе детонаторът, който взриви гнева на партийното ръководство. Последва инвазия в редакцията на двамата, отговарящи за Фондация “Дума”, посочи Дърева.

 

Тя е напълно категорична, че нарежданията идват само от един човек - председателят на БСП.

 

"БСП винаги се е славела с това, че е демократична партия, че има различни течения. Никой никога не е наричал идейните движения “врагове с партиен билет”. Партията бе превърната за наше велико прискърбие в еднолична и диктаторска партия. Наложени са методи, които са чисто Сталинистки. БСП с един шут бе върната много назад във времената, когато е имало чистки и са обесили Трайчо Костов", посочи още Дърева.

 

"Случилото се във в. “Дума” през последните дни е безпрецедентна разправа с вестника, която превръща единственият ляв всекидневник в обслужващ персонал на ръководството, както стана и с еднолична телевизия стана BSTV. Това е подчинение на “Дума”. Такова чудо в 30-годишната история на вестника не се е случвало", допълни журналистът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6443 |17.01.2022 Велислава Дърева: БСП е похитена от креатура на Иван Костов - Корнелия Нинова . 17| 5167 |14.01.2022 Поредно уволнение в редиците на в. “Дума”. БСП покоси Велислава Дърева . 0| 4209 |15.12.2021 В „Честно казано с Люба Кулезич“: Рецепта за бърза и неотложна съдебна реформа . 4| 3212 |02.11.2021 Аптеките ще получават по 10 лв. за елетронна рецепта за лечение на коронавирус

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads